YANDEX

Son Haberler

GÖKÇEK VE SOYLU BAŞBAKANIMIZ CUMHURBAŞKANI OLACAK

Hazırlayan Unknown on 30 Kas 2012 | 20:19

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Melih Gökçek, "İnşallah Erdoğan'ı yüzde 60'la cumhurbaşkanı yapacağız" diye konuCumhurbaşkanlığı seçimleri siyasetin gündemini meşgul etmeye devam ediyor.
Konuyla ilgili bir açıklama da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten geldi.
Gökçek, 5 bin HAS Partili’nin AK Parti’ye katıldığı AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda yaptığı açıklamada cumhurbaşkanlığı için Başbakan Erdoğan'ı işaret etti.

Gökçek, "Yerel seçimlerin ardından hedef; Başbakan Erdoğan'ı cumhurbaşkanı yapmak. Cumhurbaşkanlığını alacağız ve inşallah değerli Başbakanımızı da yüzde 50 ile değil, yüzde 60 ile getireceğiz” diye konuştu.
SOYLU'DAN DESTEK

Gökçek’in bu sözlerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’dan da destek geldi.
Soylu, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde sayın Gökçek'in de söylediği gibi Türkiye'ye aradığı özlediği hasretle beklediği tabloyla buluşturacaktır” sözleriyle isim vermeden Erdoğan’a destek mesajı gönderdi.
Erdoğanı Cumhurbaşkanı yapacağız
 
 
 
 
 
 
 

NTV

BURSA'DA BALIKÇI AĞINA TAKILAN CAMGÖZ SERGİLENDİ

Bursa'daki bir balıkçıda sergilenen ve Çanakkale Boğazı'nda balıkçıların ağına takılan 2 metre 76 santimetre uzunluğundaki 'Camgöz' cinsi köpekbalığına vatandaşlar yoğuBursa'daki bir balıkçıda sergilenen ve Çanakkale Boğazı'nda balıkçıların ağına takılan 2 metre 76 santimetre uzunluğundaki 'Camgöz' cinsi köpekbalığına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Çanakkale Boğazı'ndaki balıkçıların ağlarına takılan 'Camgöz' cinsi köpekbalığı Bursa'nın tarihi Kayhan Çarşısı'ndaki Bedr Balıkçılık'ta sergileniyor. 2 metre 76 santimetre uzunluğunda ve yaklaşık 77 kilo ağırlığındaki köpekbalığının iki gün boyunca sergileneceğini söyleyen Bedr Balıkçılık sahibi Deniz Ünlütürk, "Haftasonu boyunca köpekbalığını burada sergileyeceğiz. Pazartesi günü de satışa sunacağız. Müşterilerin ilgisi oldukça yoğun. Henüz sergideyken bile satın almak isteyenler var. Köpekbalığının şişi oldukça güzel oluyor. Biz de şiş halinde müşterilerimize sunacağız" diye konuştu.Köpekbalığına yoğun ilgi gösteren bazı vatandaşlar ise hatıra fotoğrafı çektirdilern ilgi gösterdi.

Dev Köpekbalığı Balıkçı Ağlarına Takıldı,

MANKEN AJANSI FUHUŞ AJANSI ÇIKTI

Polis, İstanbul'da yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırıldığı iddia edilen mankenlik ajansını bastı İstanbul'da, yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırıldığı iddia edilen bir mankenlik ajansına ahlak polisince baskın düzenlendi. Mankenlik ajansı sahibi Ahmet S. A. gözaltına alınırken zorla çalıştırıldıkları ileri sürülen Rus ve Ukrayna uyruklu 4 kadının ifadeleri alındı. Fuhuş yaptıklarını kabul etmeyen kadınlar sınır dışı edilecekleri öğrenildi.

Şişli 19 Mayıs mahallesinde bulunan bir site içerisinde faaliyet gösteren bir mankenlik ajansında yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırıldığı ihbarı üzerine Ahlak-Kumar Büro Amirliği'nce çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmanın ardından bugün akşam üzere söz konusu mankenlik ajansına baskın düzenlendi. Mankenlik ajansı sahibi Ahmet S.A. gözaltına alınırken zorla fuhuş yaptırıldığı ileri sürülen Ukrayna uyruklu Oksana S., Anita M., Katarina G. ile Rus uyruklu Natali K. de ifade işlemleri için emniyete getirildi.

Zührevi hastalıklar hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 4 kadının daha sonra ifadeleri alındı. Kadınların ifadelerinde fuhuş yapmadıklarını sadece mankenlik yaptıklarını söyledikleri öğrenildi. Türkiye'de kaçak olarak bulundukları ve çalışma izinleri bulunmadığı anlaşılan kadınlar sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şubesine gönderilecekler

Öte yandan Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri süren mankenlik ajansı sahibi Ahmet S.A. 'nin ise yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi



Mankenlik Ajansına Fuhuş Baskını,






ÖZCAN DENİZİ BİR KALEMDE SİLDİ

Fahriye Evcen, Marie Claire dergisiyle yaptığı röportajda, Özan Deniz'i 'doğru' bir erkek olmadığını ima ederek, 5 yılını verdiği adamı bir sözüyle sildi attı.

İşte o röportaj:


Beklenenin üzerinde bir gişe başarısı yakalayan “Evim Sensin” filminin Leyla’sı Fahriye Evcen, 19 yaşındayken girdi hayatımıza. “Yaprak Dökümü” dizisiyle birlikte adım adım gelişimine tanıklık ettik.

Canlandırdığı karakterleri ayrı tutarsak; gerçek hayatta son derece sıcakkanlı ve eğlenceli genç bir kadın, öte yandan iniş ve çıkışlarını kendi içinde çözdüğünü itiraf edecek kadar da olgun...

Tarih okuduğunuzu öğrendim...

- Evet; Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nde okuyorum. Almanya’da kaydımı dondurup Türkiye’ye geldim, nasıl olsa bir gün geri dönerim diye. Dönmeyince, öğrenimime burada devam etmeye karar verdim. Zamanında bitirmeye de kararlıyım.

Bölümümü çok seviyorum; okumuş olmak için okumuyorum. Bana farklı pencereler açıyor. Örneğin bir dönem dizisi olan “Veda”da anlatılanlar bana hiç yabancı gelmedi bu yüzden.

Dizinin bitmesi üzdü mü sizi?

- “Veda” sürpriz bir şekilde bitti. Çok güzel hazırlanmış bir işti, teknik ekip ve kadro muhteşemdi. O nedenle ‘bitiyor’ dendiğinde kırıldık ama üzülmedik. Çok iyi bir iş yaptığımızdan emindik; hatta şu anda devam eden birçok işten çok daha iyiydi.

“Keşke şunu yapsaydık” diyeceğimiz hiçbir şey yok. Bir noktada seyircinin takdirine kalıyor. Sekiz bölüm de olsa kaliteli bir iş çıkardığımıza inanıyoruz.

Sırada yeni bir proje var mı?

- Görüşülen projeler var; sinema filmleri ve diziler... Ancak henüz netlik kazanmadı. Yeter ki zamanlama doğru olsun. Ben sinema filmlerinin bir parça daha keyifli olduğunu düşünüyorum. Tek bir senaryo üzerinden çalışıldığı için kurulan bağ da farklı oluyor.

Oradaki karakteri çok daha ince işleme şansını yakalıyorsunuz. Diziler çok hızlı tüketiliyor, dolayısıyla hızlı da üretiliyor.

HİÇBİR ZAMAN OYUNCULUĞU BIRAKIP ŞARKICI OLMAM

Hangi projenizi kariyerinizde sıçrama noktası olarak kabul ediyorsunuz?

- “Yaprak Dökümü”! beş yıl sürdü; benim için bir değil, birkaç dönüm noktası demek bu yüzden. Uzun sürdüğü için mesleğimdeki aşamaları yavaş yavaş geçtim. 19 yaşındaydım başladığımda, o diziyle büyüdüm diyebilirim.

Peki ya “Evim Sensin”?

- İlk filmim değil ama sinema kariyerimde sıçrama noktam... En çok izlenen, en çok beğenilen filmlerden biri oldu. Kendi adıma; bu ciddi bir başarı. Heyecan olarak diğer filmlerimden ayırt edemem belki ama en fazla sayıda seyirciye bu filmle ulaştım. Öyle olunca keyfim, dolayısıyla da sinema aşkım çok daha arttı.

Filmde söylediğiniz türkü de bayağı ses getirdi bu arada.

- Önceden planlanmamıştı, spontane gelişti. Önce “Böyle bir şey yapsak mı?” diye konuşuldu ama ben pek ciddiye almadım, unutulur diye düşündüM.

Özcan (Deniz) bana “Bu türküye çalış” dediğinde de pek üstünde durmadım. Sonra bir gün sette; “Haydi bakalım türkü ne durumda” dedi. O an söylemeye başladım. Evde birkaç kez dinlemiş ve ezberlemiştim.

Özel ders aldınız mı?

- Hayır, zaten doğru da olmazdı. Sonuçta oradaki Leyla karakteri söylüyor türküyü, dolayısıyla çok iyi söylüyor olmam tuhaf kaçardı. En doğal halimle söylemeliydim ben de. Doğrusu, bu kadar ilgi göreceğini düşünmemiştim. Çok şaşırdım.

İçinize bir müzik virüsü girdi mi bu deneyimden sonra?

- Müzik virüsü bende hep vardı zaten. Şarkıcı olmak gibi bir niyetim yok, hiçbir zaman oyunculuğu bırakıp şarkıcılığa geçmem. İşimle ya da başka bir projeyle ilgili olabilir ancak. Bir projede şarkı söyleyen bir karakter gibi örneğin.

EKRANDA GÖRÜNDÜĞÜM GİBİ DEĞİLİM

Ekranda çok olgun bir görünümünüz var. Oysa henüz genç bir kadınsınız...- “Yaprak Dökümü”ndeki karakterim nedeniyle görüntüm daha olgundu. Oradaki Necla sert köşeleri olan bir kadındı. Dolayısıyla ağır makyaj ve yapılı saçlarla görünmesi gerekiyordu. Yine de “Veda”da 18 yaşındaki Mehpare’ye kolaylıkla geçiş yapabildim. Karakterlerin ruh durumu dış görüntüyü de etkiliyor haliyle.

Fahriye Evcen nasıl bir kadın?

- Ekranda göründüğüm gibi değilim. “Yaprak Dökümü” zamanında beni yolda çevirip “Nasıl böyle şeyler yaparsın?” diye sorulduğu oldu. Bu durumu yenebilmem kolay olmadı. Gerçek yaşamımda bir anım bir anıma uymaz. -Yerimde duramam, oturamam. Herhangi bir şeyle uzun süre ilgilenemem. Konsantrasyonum çoğu zaman dağınıktır. Yakınlarıma şımarmayı çok severim. Bu, kendimi ve çevremdekileri rahatlatmak için kullandığım yöntemlerden biridir üstelik.

Anne ve babanızla nasıl bir ilişkiniz var?

- Bu yaşa gelmiş olmama rağmen hâlâ onların küçük kızıyım. Üstüme titriyorlar. Türkiye’de oldukları zaman sabah erken saatte sete gitmem gerektiğinde, benden önce uyanıp kahvaltı hazırlıyorlar.

Sabah çok erken kahvaltı edemem ben. Ona rağmen ağzıma lokmaları tıkıştırmadan içleri rahat etmiyor. Onlarla bu ilişkim, kendimi iyi ve güçlü hissetmemi sağlıyor. Sonuçta kaç yaşında olursam olayım muhafaza ediliyorum.

İLİŞKİ YAŞAMAYA ZAMANIM YOK

Moral çöküntüsü yaşadığınız zamanlarda ne yapıyorsun?

- En zor durumların bile üstesinden gelinebileceğine inanıyorum ve çoğunlukla iç gücümle üstesinden gelebiliyorum. Özellikle işlerin iyi gitmediği zamanlarda enerjimi artırmaya gayret ediyorum. Beraber olduğum insanların enerjisi de bir hayli etkiler beni.

Kötü hissettiğiniz zamanlarda profesyonel yardım alıyor musunuz?

- Çocukluğumdan beri psikoloji, sosyoloji ve pedagoji kitapları okuyorum. O yüzden karşımdakine de yardım ederim. Zaten yardım almak yerine başkalarına yardım etmek daha önemli. Herkes yapamaz. Tıpkı hediyede olduğu gibi... Hediye almaktan çok vermeyi severim.

Peki, ya aşK?

- Şu an bir ilişkim yok. Zaten böyle bir zamanım da yok, kendime bile yetemez durumdayım. Güzel bir ilişkim varsa özen göstermek isterim, şu dönemde buna imkânım yok. İlişkiler emek ve zaman istiyor.

26 yaşındasınız. Evliliğe nasıl bakıyorsunuz?

- Kesinlikle evlenme saplantım yok. Şöyle söyleyeyim; 15 yaşındayken 26 yaş bana çok olgun bir yaşmış gibi gelirdi. Çoktan evlenmiş, çocuk yapmış olurum diye düşünürdüm. Şimdi 40 yaş için aynı şeyleri hissediyorum ama eminim ki o zaman da tamamlayamadığım, ıskaladığım yığınla şey olacak.

Hayat çok uzun diye düşünmek lazım. “Şu yaşta şunu yapmalıyım” diye yaşamak çok yanlış. Hayat ne getiriyorsa onu sindirmek gerekiyor. Evliliğe hazır hissetmenin de belli bir olgunlaşma süreci gerektirdiğine inanıyorum.

Karşınıza aniden biri çıksa...

- Karşıma henüz doğru insan çıkmadığı için evlenmiyorum. Yoksa hemen evlenirim. Karakterimde de bu var; doğru olduğunu düşündüklerimi hemen yaparım. İleride yanılmış olduğumu görsem bile pişman olmam.

Yaşla bağlantılı görmüyorum bunu. Sadece evlenmek için evlenmek istemiyorum. Doğru kişinin doğru zamanda geldiğine inandığımda ise çok kolay karar verebilirim. Zaten karakterim de öyle, doğru olduğuna inandığım şeyleri hiç düşünmeden yaparım ve pişman da olmam sonra. Yanılmış olsam bile...
SANSASYONA İZİN VERMEM

Yapacağınız evlilik, kariyerinizi yavaşlatacak olursa...


- Yine de evlenirim. İnsan hayatı tek bir boyuttan oluşmuyor. Hem oyuncu, hem eş, hem anne olabilirim. Tek birine yüklenerek yaşayamam. Bu dengeyi tutturabileceğime inanıyorum, dolayısıyla denge bozulursa tatmin de olmam.

Tüm bu rollere gereken ağırlığı vererek yaşamanın sağlıklı olduğuna inanıyorum.

Şu anda dengeler ne durumda?

- Her şey yerli yerinde! Yaşıma uygun tempoda yaşıyorum. Deli gibi çalışıyorum, nefes alacak zamanım yok ama bana ağır gelmiyor. Gerçekten inanılmaz bir koşuşturma içindeyim. Bazen gece yarısı arkadaşlarımı arayıp “Biliyorum uyuyorsun ama bir şeyler içmem lazım” diye dışarıya çıktığım da oluyor. Bu dönem yaşadıklarımdan çok büyük haz alıyorum.

O halde çalışkan olduğunuzu söylemek doğru olur mu?

- Çok çalışkanım hem de... Günlerce arka arkaya tatil yapamam ben. İç tempom çok hızlı, yerimde duramam. Uzun bir tatil sürem varsa iki-üç yere gitmem lazım örneğin. Tatil benim için dinlenmek değil çünkü. Gezip görmeliyim. Bu nedenle deniz ve güneş yerine yeşilliği bol yerlerde olmayı tercih ediyorum.
Yorulmuyor musunuz bu tempodan?
- Bazen durmak istiyorum tabii, yorulduğum zamanlar da oluyor. En fazla üç gün tatille atlatıyorum bunu da.

Belki de bu nedenle tatil beldelerinde çekilmiş sansasyonel fotoğraflarla çıkmıyorsunuz karşımıza.

- Sansasyon yaratmak farklı bir tercih, ben ona izin vermem. Kontrolü elimde tutuyorum. Kimi zaman içinde bulunduğum projelerle ilgili olarak özellikle ortalıkta görünmediğim dönemler oluyor.
Tabii kimi zaman üzerimde baskı hissediyorum ama bu da mesleğimin bir cilvesi. Buna rağmen kendi çapında kriz yaratacak haberler çıkmıyor değil. Böyle zamanlarda gerçekten çok üzülüyorum ve kriz yönetimi yapmaya çalışıyorum. Bizim işimizde şart bu.
HERKES KADAR NORMALİM

Sizinle ilgili bilmemiz gereken en önemli gerçek nedir?

- Ben de herkes gibi çocuk, abla, arkadaş statüsünde bir insanım. Herkes kadar normalim. Çoğu zaman canlandırdığım karakter olduğum düşünülüyor ama değilim tabii ki.
Fazla ortaya çıkmıyor olmamın nedeni, beni izleyenlerin oynadığım rollere inanmasını sağlamaya çalışmaktan başka bir şey değil. Oysa ne ekrandaki gibiyim ne de fotoğraflardaki gibi. Bazen hakkımda neler duyuyorum, bir bilseniz...
ÖZCAN'A AĞIR SÖZLER!

PABUCUMUNSTARI.COM


AKP'li NUMAN KURTULUŞ BURSADA AÇILIŞ YAPTI

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPTIRILAN EMİRSULTAN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ’NİN TARİHİ HALKALARI OLAN EMİRSULTAN HAMAMI VE EMİR BUHARİ TEKKESİ DE RESTORASYONUN ARDINDAN İLK GÜNKÜ İHTİŞAMLARIYLA TARİHİ BÖLGEDEKİ YERİNİ ALDI.
- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN RESTORASYONU TAMAMLANAN EMİRSULTAN HAMAMI VE EMİR BUHARİ TEKKESİ AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI PROF.DR. NUMAN KURTULMUŞ’UN DA KATILDIĞI TÖRENLE SANAT VE KÜLTÜR MERKEZİ OLARAK HİZMETE AÇILDI.
- BAŞKAN ALTEPE, BİRÇOK MEDENİYETLERE EV SAHİPLİĞİ YAPAN BURSA’DA BU KÜLTÜR VE MEDENİYETLERİN İZLERİNİ ORTAYA ÇIKARMA YÖNÜNDE YOĞUN FAALİYET İÇİNDE OLDUKLARINI SÖYLEDİ.
- PROF.DR. NUMAN KURTULMUŞ, TARİHE SAHİP ÇIKMANIN SADECE BİNALARI AYAĞA KALDIRMAK OLMADIĞINI BELİRTEREK, “TARİHE SAHİP ÇIKMAK DEMEK O RUHA SAHİP ÇIKMAK DEMEKTİR” DEDİ
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Emirsultan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tarihi halkaları olan Emirsultan Hamamı ve Emir Buhari Tekkesi de restorasyonun ardından ilk günkü ihtişamlarıyla tarihi bölgedeki yerini aldı. Emirsultan Hamamı ve Emir Buhari Tekkesi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş’un da katıldığı törenle sanat ve kültür merkezi olarak hizmete açıldı.
Bursa’nın en çok ziyaret edilen yerlerinden olan Emirsultan’ın çehresini tamamen değiştiren Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Emirsultan’ın manevi dokusu gün yüzüne çıkarıldı. Bursa’nın manevi mimarı olan Emir Sultan’ın sağlığında yaptırılan Emir Buhari Tekkesi ile Emir Sultan’ın eşi Hundi Hatun tarafından 1426 yılında yaptırılan Emir Sultan Hamamı da tarihi dönüşümün en önemli parçaları olarak restorasyonun ardından ilk günkü ihtişamları ile yeniden ayağa kaldırıldı. Emir Sultan Hamamı Sanat Merkezi ve Emir Buhari Kültür Merkezi olarak fonksiyon kazanan iki tarihi yapının açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve çok sayıda davetli katıldı.
Bursa tarihi kimliğini yeniden kazanıyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’ya değer katan, kimliğini oluşturan, toplumsal hayata önemli katkılar sağlayan tarihi mirası bir bir gün yüzüne çıkardıklarını söyledi. Emir Sultan’ın Bursa için ifade etiği anlamın kitaplara sığmayacak kadar büyük olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Şehrimizin manevi mimarı olan Emir Sultan, bu topraklarda sevgi, hoşgörü ve dostluk kavramlarının içselleştirilmesinde etkin rol üstlenmiş bir şahsiyettir. Bugün restorasyon çalışmaları ile ihya edilen Emir Sultan Hamamı ile Emir Buhari Tekkesini, sanat ve kültür merkezi olarak işlevlendirerek Bursa’nın hizmetine sunuyoruz” dedi. Bursa’nın her alanda daha yaşanabilir, sağlıklı, çağdaş bir kent olma yolunda hızla geliştiğini ifade eden Başkan Altepe, “Gerek hükümet yatırımları gerek Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yatırımlarıyla birlikte her alanda hızlı bir gelişim sürecindeyiz. Bu gelişimlerin yanında bizim özellikle önem verdiğimiz konu Bursa’nın tarih başkenti oluşu. Birçok medeniyetlere ev sahipliği yapan Bursa’da bu kültür ve medeniyetlerin izlerini ortaya çıkarma yönünde yoğun faaliyet içindeyiz” diye konuştu.
Şehirleri fethetmek için sadece top tüfek yetmez
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Bursa’nın insanın içini rahatlatan, ferahlatan bir şehir olduğunu söyledi. Bu kadar kan, gözyaşı ve harbin yaşandığı bir dönemde, ecdadın dünyaya neler öğrettiğinin tüm işaretlerinin Bursa’da olduğunu dile getiren Kurtulmuş, “Bizim ecdadınız kılıç zoruyla dünyanın 4 tarafına gitmedi. Kılıç elbette vardı ama kılıç arkalarında duruyordu. Önlerinde kitabın hikmetinden yararlan büyük yol göstericiler vardı. Önce gönüller ve zihinler fethedildi. Sevgi sadece bir kuru sevgiden ibaret değildi. Yaratılanı yaratandan ötürü sevmek gibi ibadet sayan anlayış vardı. O yüzden fetih kapıları açıldı. Şehirlerin kapıları toplarla, güllelerle açılmaz. Öyle olsaydı, dünyanın bütün silahlarına sahip güçler dünyayı istedikleri gibi talan ederlerdi. Önce gönülleri ve zihinleri fethetmek gerekir. Böyle bir tarihe sahip olduğunuz için, böyle eserlere sahip olduğunuz için Bursalıları tebrik ediyorum. Ne kadar övünseniz azdır. Bu eserleri günümüze taşıyan Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyelerimize, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum” dedi.
Tarih binadan ibaret değil
Tarihe sahip çıkmanın sadece binaları ayağa kaldırmak olmadığını vurgulayan Kurtulmuş, “Gerçekten tarihe sahip çıkmak, eserler olarak sahip çıkmak değildir. Ruh olarak sahip çıkmaktır. Tarih binadan ibaret değildir. Tarihe sahip çıkmak demek o ruha sahip çıkmak demektir. Niçin Bursa özellikle yaşayan bir şehir? Her şehir aynı zamanda o medeniyetin düşünce dünyasını da yansıtıyor. Bursa’ya bakın son derece iç içe kaynakmış yapılar var. Küçük bir meydan, meydanda cami, karşısında hamam yanında çarşı ve okul her şeyi tüm fonksiyonlarıyla bir şehir var. Herkes birbirini tanıyor. Evler, dünyaya kapalı Allah’a açık yerler. Ailenin tüm mahremiyeti barından kapının dışında komşuluğun tüm erdemlerini taşıyan mahalleler var. Değerleriniz değişmeye başlar, dayanışma, aile, komşuluk, mahalle yok olmaya başlarsa bu şehirlerde kibir kuleleri dikilir. Para kazanmak, vakti hoş geçirmek o medeniyetin en önemli özelliği olur. Yeni şehirlerde o karmaşa ve curcunayı görüyoruz” diye konuştu.
Belediyeler tarih yazıyor
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de son 8- 10 yılda belediyelerin de hizmetlerde adeta tarih yazdığını vurguladı. Hiçbir belediyenin tek bir tarihi eseri bile onarmadığı dönemlerin millet tarafından bilindiğini kaydeden Keskin, “Bu eserlerin üstünde kara örtüler mi vardı da göremediler? Gerek Büyükşehir Belediyemiz gerek ilçe belediyeleri bu konuda da tarih yazıyoruz. Burası Emir Sultan’ın, Osman Gazi’lerin, Orhan Gazi’lerin şehri. Bu tarihi abideleri ayağa kaldırmaktayız. Cumalıkızık evlerinden Balabanbey Kalesine kadar yüzlerce eseri ayağa kaldırdık. Bize bu konuda yol gösteren Başbakanımız eğer “Emlak vergilerinin yüzde 10’ununu tarihi eserlere ayırın” demesiydi bunlar kolay olmazdı” dedi.
Konuşmaların ardından Emir Sultan Hamamı Sanat Merkezi ve Emir Buhari Kültür Merkezi’ni gezen Prof.Dr. Kurtulmuş’a, BUSMEK kursiyerleri tarafından hazırlanan tablo ve çini hediye edildi.
Emir Buhari Tekkesi ve Emir Sultan Hamamı
Emir Buhari Tekkesi: Tekke, Emir Sultan hazretlerinin sağlığında yaptırılmıştır. 1925’te tekkeler kapatılınca tekke bünyesindeki selamlık binasının yerine Emir Buhari İlkokulu inşa edilmiştir.1979’larda harem kısmı da yıkılmıştır. 1980 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce binanın ihyası düşünülmüşse de muvaffak olunamamıştır. 2011 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından eldeki bilgi ve belgelere göre orijinal ölçülerinde yeniden ayağa kaldırıldı.
Emir Sultan Hamamı: Emirsultan Hamamı; Emir Sultan Camii’nin güneyinde yer alan tek hamamdır. Emir Sultan’ın eşi Hundi Hatun tarafından 1426 yılında yaptırılmıştır. Tek hamam sınıfından olup, taş ve tuğladan yapılmıştır. Hamamın soğukluk kısmı kubbeliyken yıkılmış, sonradan düz çatı ile örtülmüştür. Soğukluktan 24 helezoni dilimli kubbenin örttüğü ılıklığa geçilmektedir. Tuvalet, usturalık ve iki halvetin bağlanmış olduğu ılıklıktan, üç eyvanlı ve iki halvetli sıcaklık kısmına geçiş vardır. Hamamda bulunan göbek taşının üstündeki kubbe, kıvrımlı bir kuşağa oturmaktadır.










ÇAĞLA ŞİKELİN SIR DOLU GÖZYAŞI

İki ay önce Show TV'de jüri üyesi olduğu programda Hakan Akkaya'nın sözleri yüzünden göz yaşı döken ünlü manken Çağla Şıkey, bu kez sabaha karşı bir barda ağladı.

“Bugün Ne Giysem?” yarışmasında jüri üyeliği yapan Çağla Şıkel’in gece eğlencesi tatsız bitti. Önceki akşam Şişli’deki Aztek Bar’a giden ünlü manken, sabaha karşı bilinmeyen bir nedenle ağlamaya başladı. Şıkel’i, durumdan haberdar olunca soluğu barda alan eşi Emre Altuğ sakinleştirdi. Eşiyle bir süre konuştuktan sonra kendini toparlayan Şıkel, onunla birlikte evinin yolunu tuttu.



CAGLA-SiKEL-BU-KEZ-BARDA-GOZ-YASLARiNi-TUTAMADi



MAGAZİNDUAYENİ.COM
 

NİLÜFER BELEDİYESİ TARAFINDAN KALP SAĞLIĞI SEMİNERİ YAPILDI


Nilüfer Belediyesi ve Çekirge Kalp Aritmi Hastanesi iş birliğiyle düzenlenen ‘Kalp Sağlığı’ seminerinde, belde kadınlarına bilgi verildi.

         Nilüfer Belediyesi sosyal çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Konak Kültürevi’nde düzenlenen seminerde,  Çekirge Kalp Aritmi Hastanesi’nden Uzman Dr. Güllü Özdemir, kalp damar hastalıkları ve riskleri hakkında, Kayapa, Hasanağa ve Görükle beldelerinden gelen kadınları bilgilendirdi.

Kalp hastalıklarının günümüzde son derece yaygınlaştığını ve buna bağlı ölümlerde büyük ölçüde artış yaşandığını kaydeden Dr. Özdemir, “Ülkemizde kalp hastalıkları oluştuktan sonra tedavi için harekete geçiliyor. Erken önlem her zaman kalp krizinde riski azaltır. Gelişmiş ülkelerde erken önlem konusunda duyarlılık oldukça fazla. Bu tür seminer ve toplantılar halkın bilinçlendirilmesi açısından çok önemli” dedi.

         Kalp hastalıklarında bazı değiştirilemeyen özellikler olduğuna dikkati çeken Özdemir, “Genetik özellik, yaş, cinsiyet değiştirilemez ama şeker, tansiyon obezite ve beslenme alışkanlıklarında fark yaratmak gerekiyor. Değiştirilen özellikler kontrol altına alınırsa kalp hastalıklarında risk azalır. Ülkemizde yılda 2.8 milyon kişi kalp hastalıklarından dolayı hayatını kaybediyor. Gelecek 10 yılda bu oranın iki katına çıkacağı söyleniyor. Ülkemizde obazite hızla artıyor ve şuan ölümlerin yüzde 48’i kalp hastalıklarından kaynaklanıyor. Erken tanı kalp hastalıklarını önleme de çok önemli” şeklinde konuştu.
 
 
UZM DR GÜLLÜ ÖZDEMİR
 
 
 
 
 
 

KARTAL FERNANDESSİZ KADROYLA ORDUYA GİTTİ

Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Manuel Fernandes, Ordu deplasmanına götürülmedi.Beşiktaş'ta sakatlığı bulunan Manuel Fernandes'in, Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında yarın deplasmanda Orduspor ile oynayacakları karşılaşmada forma giyemeyeceği açıklandı
Siyah-beyazlı kafile ile bugün Ordu'ya gitmesi beklenen Manuel Fernandes, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde sağlık kontrolünden geçti. Fernandes'in sağ dizindeki ağrıları azalmaması nedeniyle, oyuncunun yarın oynanacak olan Orduspor maçında forma giyemeyeceği belirtildi.

LİGDE 21. RANDEVU

Orduspor ile Beşiktaş, lig tarihinde yarın 21. kez karşılaşacak. Geride kalan 20 maçtan 6'sını Orduspor, 11'ini de Beşiktaş kazandı. Taraflar 3 maçta ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Beşiktaş'ın toplam 29 golüne, Orduspor 17 golle yanıt verdi. Geçen sezonun ilk yarısında Beşiktaş'ın cezası nedeniyle Antalya'da oynanan maçı siyah-beyazlı ekip 2-1 kazanmış, Ordu'daki maç ise 1-1 eşitlikle sona ermişti.

ORDUSPOR EVİNDE ÜSTÜN

İki takım arasında Orduspor'un ev sahipliğinde oynanan maçlarda mor-beyazlı ekibin galibiyet sayısında üstünlüğü bulunuyor. Taraflar, Ordu 19 Eylül Stadı'nda daha önce 9 lig maçında karşılaşırken, bunlardan 5'ini Orduspor, 3'ünü Beşiktaş kazandı. İki takım arasında 1978-79 sezonunda Orduspor'un cezası nedeniyle Ankara'da yapılan maçtan ise Beşiktaş 1-0 galip ayrıldı. Orduspor'un ev sahibi olduğu maçlarda mor-beyazlılar toplam 10, siyah-beyazlılar ise 9 gol attı.

EN FARKLI SKORLAR

Orduspor, Beşiktaş'ı 1983-84 sezonunda evindeki maçta 2-0 yenerek, rakibi karşısında en farklı skora imza attı. Beşiktaş ise rakibi karşısında ligdeki en farklı skorlu galibiyeti, 1985-86 sezonunda İnönü Stadı'nda 5-1'lik sonuçla aldı.

Beşiktaş'ta Fernandes şoku!


YÜKSEK FATURAYA ÇIPLAK PROTESTO

Adıyaman'da yüksek elektrik faturasına tepki gösteren bir vatandaş soyunarak eylem yaptı.Kasım Turan adlı vatandaş 46 TL'lik elektrik tüketimi yapmasına rağmen 89,5 TL'lik fatura geldiğini iddia ederek, faturaya yansıyan ek ücretlere soyunarak tepki gösterdi. Devlet Su İşleri Kavşağı'nda soyunan vatandaş, silah çelenkle Atatürk Bulvarı üzerinde yürümeye başladı. İç çamaşırına çeşitli ek bedelleri içeren yazılar yazan eylemciyi gören yayalar ve sürücüler şaşkınlıklarını gizleyemezken, çıplak eylemci elektrik dağıtım şirketine doğru yürüdü. Firmanın bahçesine geldiğinde güvenlik görevlileri tarafından durdurulan eylemciye, güvenlik görevlileri müdahale etmek istedi. Fakat eylemci buna karşı çıkınca görevliler de daha sonra eylemcinin etrafını sardı.
Çıplak eylemci Kasım Turan yaptığı basın açıklamasında, "Faturalarımıza yansıyan bu bedeli ödeyemiyoruz. Böyle olunca açma kapama ücreti uygulanıyor. Bunu da ödeyemiyoruz. Vatandaşın kanlarıyla besleniyorlar, 46 liralık faturaya 90 liralık fatura kesiyorlar" diye konuştu.

Olay yerine çağrılan polis ekipleri, vatandaşa eylemini sonlandırmasını ve polis merkezine gelmesini istedi. Çıplak eylemci kendisinin demokratik hakkını kullandığını belirterek, basın açıklamasından sonra siyah çelengi firmanın duvarına bıraktı. Ardından, polislere elindeki elektrik faturasını göstererek bundan dolayı eylem yaptığını söyleyen Turan, elbiselerini giydikten sonra polis otosuna bindirildi.
Yüksek elektrik faturasına ‘çıplak’ eylem

MYNET.COM

ÇARŞAFLI SOYGUNCU SON İŞİNDE YAKAYI ELE VERDİ

Pendik’teki bir banka şubesinden çarşaflı kadın kılığında soygun gerçekleştirdikleri iddia edilen 2 zanlı yakalandı.
Şüphelilerin, şans oyunu için borçlandıkları tefeciye borçlarını ödemek için soygunu gerçekleştirdikleri öğrenildi.
Pendik Bahçelievler Mahallesi Aydınlı Yolu Caddesi üzerinde bulunan bir banka şubesine 14 Kasım’da gelen çarşaflı kadın kılığındaki 2 kişi, uzun namlulu silahlarla personeli etkisiz hale getirip 80 bin lirayı alarak kayıplara karışmıştı. Bölgedeki bir mağazadan 2 erkeğin çarşaf alıp denediği bilgisine ulaşan polis, güvenlik kameralarının kayıtlarından soyguncuların kimliğini belirledi. Söz konusu kişilerin ortalıktan kaybolduğu bilgisi üzerine polis, şüpheli M.B. ve K.J.’yi yakalamak için çalışma başlattı. Pendik'te bir başka adreste saklandıkları belirlenen şüpheliler gözaltına aldı. Aynı mahalleden arkadaş oldukları öğrenilen şüphelilerin, şans oyunları oynamak için tefeciden 12 bin lira para alıp borçlandıkları, borçları kabarınca da banka soymaya karar verdikleri öğrenildi.


Çarşaflı soyguncular güvenlik kameralarına yakalandı



MYNET.COM

DİL VE TARİH FAKÜLTESİ KARIŞTI

Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde çıkan olaylara gazla müdahale etti. Sağ görüşlü grup basın açıklaması yaparken, diğer grubun attığı şişe sonucu Çevik Kuvvet ekipleri olaylara gazla müdahale etti. Olaylar devam ediyor. Olayların arasında kalan bir genç kızın korku dolu çığlıkları etrafta yankılandı. Yardıma koşan polis genç kızı hemen oradan uzaklaştırdı...

Öğrenime ara verildi

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi'nde (DTCF), karşıt görüşlü öğrencilerin kavgası nedeniyle eğitim-öğretime ara verildi.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nin bahçesinde, dün akşam saatlerinde karşıt görüşlü grubun karşılaşması ile başlayan olaylar, taşlı sopalı kavgaya dönüşmüştü. Olayların bugün de sürmesi üzerine okul yönetimi polisten yardım istedi. Kısa bir süre sonra okula çevik kuvvet ekipleri girerek güvenlik önlemi aldı. Ardından eğitim-öğretime 10 Aralık'a kadar ara verildiği öğrenildi.







TÜRKHABERLER

LAHMACUN KRALI TATLISES ŞİMDİDE PARFÜM PİYASASINA GİRİYOR

Tatlıses birçok ünlü sanatçı gibi kendi adına parfüm çıkarmaya karar verdiğini önceki gün twitter sayfasında açıkladı. Ünlü türkücü, takipçilerine bu güzel haberi ise "Kendi adıma parfüm çıkarıyorum haberiniz olsun. Bundan böyle sevenlerim İbo kokacak hem de bütün güzel çiçeklerin şemsiyesi altında toparlanmak" diye yazdığı satırlarıyla dile getirdi.









UEFA'^DAN KANARYAYA VE ESESLERE GÜZEL HABER

UEFA, Fenerbahçe ve Eskişehirspor'un da aralarında bulunduğu 16 kulübe ödeme yaptı
UEFA, Finansal Fair Play kapsamında Fenerbahçe ve Eskişehirspor'un da içerisinde bulunduğu 23 kulübün UEFA'dan elde edeceği gelirlerin ödemesini geçici olarak durdurmuştu.

UEFA'nın resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre Fenerbahçe ve Eskişehirspor'un da aralarında bulunduğu 16 kulübün ödemeleri yapıldı. UEFA, aldığı karar gereği Fenerbahçe'ye yayın gelirleri dahil toplam 9.7 milyon euro, Eskişehirspor'a ise 180 bin euroluk ödeme yaptı.

UEFA'dan yapılan resmi açıklama şöyle;

"Kulüplerin Mali Kontrol Dairesi'nin yeni edinilen bilgiler ışığında, 30 Eylül 2012'ye kadar ödemelerini yapan 16 kulübe konulan ödül paralarının ödenmemesi cezası kaldırılmıştır. Bu 16 kulübe ödemeleri yapılmıştır; Fenerbahçe SK, Eskişehirspor, Zeljeznicar, Sarajevo, Banja Luka, CSKA Sofya, Atletico de Madrid, Maccabi Netanya, Shkendija, Floriana, Buducnost, Rudor Pjevlja, Floriana, Sporting Lizbon, Vaslui, Rubin Kazan."

İlk verilen karardaki diğer 7 kulüp Malaga, Rapid Bükreş, Dinamo Bükreş, Osijek, Hajduk Split, Partizan, Vojvodina hakkında ise gerekli düzenlemeleri yapmadıkları için acilen gerekli yaptırımlarda bulunulacaktır.


Ayrıca, Lech Poznan ve Arsenal Kiev kulüpleri de son toplantıdan sonra bu tahkikat kapsamına alınıp, oyuncu ödemelerinin kulüp gelirlerinin üstüne çıkmasından ötürü ödül gelirlerine el konulmuştur.

.

LİDER TAHTI BIRAKMAMANIN HESABI İÇİNDE

Braga deplasmanı öncesi bugün Gaziantep'i konuk edecek olan Galatasaray, liderliği korumanın hesapları içinde. Ancak Aslan'ın cuma tablosu hiç iç açıcı değil; 4 maçta 1 galibiyet var
Sırasıyla Şampiyonlar Ligi, Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda çıktığı son 3 maçı da kazanarak, 3 kulvarda birden yoluna emin adımlarla devam eden Galatasaray, bu kez gözüne Gaziantepspor’u kestirdi. Ligde liderliğini koruyarak Braga deplasmanına gitmek isteyen Sarı-Kırmızılı ekipte önemli bir eksik yok. Ancak ciddi bir handikap var; karşılaşmanın cuma günü olması. Zira Galatasaray, bu sezon cuma günü çıktığı 4 lig maçında sadece 1 kez kazanabildi. Orduspor’a deplasmanda
2-0, Karabük’e de kendi evinde 3-1 yenilen Cim Bom, Gençlerbirliği ve İstanbul Belediye deplasmanlarında da sahadan beraberlikle ayrıldı. Böylece cuma günleri 8 puan yitiren Aslan, bu şanssızlığı Gaziantep karşısında sona erdirmeyi hedefliyor.

Son kapışma sıkıntı yarattı


Gaziantep’le geçen sezon Arena’da oynanan maçı Aslan 4-2’lik skorla kaybetmiş; Servet Çetin ve Sabri Sarıoğlu kırmızı kartla oyun dışı kalmıştı.

Aslan’da son durum


Galatasaray kadrosunda Tomas Ujfalusi dışında sakat oyuncu bulunmuyor. Elazığspor deplasmanında kırmızı kart gören Muslera da, cezasını Türkiye Kupası’nda oynanan Balıkesir karşılaşmasında çekti ve bugün Gaziantepspor’a karşı forma giyebilecek. Teknik direktör Fatih Terim, bu kez tüm as kadrosunu sahaya sürmeyi planlıyor.

Antep’te son durum


Konuk ekip Gaziantepspor’da cezalı futbolcu bulunmuyor. Kırmızı-Siyahlı ekipte Muhammet ve Yasin sakatlıkları nedeniyle Galatasaray’a karşı forma giyemeyecek. Hikmet Karaman ise Cim Bom’un Şampiyonlar Ligi maçı öncesi motivasyon kaybı yaşayabileceğini göz önünde bulundurarak galibiyet hedefiyle takımını sahaya sürecek.

Takımların muhtemel 11'leri:

GALATASARAY: Muslera, Eboue, Semih, Dany, Riera, Hamit, Selçuk, Melo, Amrabat, Umut, Burak

GAZİANTEPSPOR: Karcemarskas, Şenol, Serdar Ö., Medunjanin, Serdar K., Binya, Ekrem, Bekir Ozan, Ibricic, Sosa, Cenk

STAT: TT Arena

SAAT: 20.00

YAYIN: Lig TV

HAKEM: Suat Arslanboğa

Süper Lig-Cuma kâbusu!


SÜPER TOTO 15.HAFTA MAÇLARI PROGRAMI

Spor Toto Süper Lig'de 15. hafta maçlarının programı açıklandı 


7, 8 ve 9 Aralık tarihlerinde oynanacak 15. hafta maçlarının programı şöyle:

7 ARALIK CUMA:
20.00 Sanica Boru Elazığspor-Mersin İdmanyurdu (Elazığ Atatürk)
20.00 Beşiktaş-Eskişehirspor (BJK İnönü)

8 ARALIK CUMARTESİ:
14.00 Kasımpaşa-Gençlerbirliği (Recep Tayyip Erdoğan)
16.00 Gaziantepspor-Kardemir Karabükspor (Kamil Ocak)
19.00 Bursaspor-Orduspor (Bursa Atatürk)
19.00 Sivasspor-Galatasaray (Sivas 4 Eylül)

9 ARALIK PAZAR:
16.00 Trabzonspor-Kayserispor (Hüseyin Avni Aker)
19.00 Akhisar Belediyespor-Medical Park Antalyaspor (Manisa 19 Mayıs)
19.00 Fenerbahçe-İstanbul Büyükşehir Belediyespor (Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu)











MİLEVSKİ KARTAL'MI OLUYOR?

Beşiktaş, Dinamo Kiev'in 1.90'lık forveti Artem Milevskiy'i transfer görüşmesi yapmak üzere İstanbul'a davet etti.
Spor Toto Süper Lig'de yolunda emin adımlarla yürüyen Beşiktaş'ta bir yandan transfer çalışmaları yapılıyor. Lig TV'nin haberine göre siyah-beyazlı yönetim, Dinamo Kiev'de forma giyen Artem Milevskiy'i ve menajerini transfer görüşmesi yapmak üzere İstanbul'a davet etti.

AYBABA 'MILEVSKI' DEDİ

Paris Saint Germain ve Dinamo Kiev arasında oynan Devler Ligi mücadelesinde hem Nene'yi hem de 1.90'lık golcü Milevskiy'i izleyen teknik direktör Samet Aybaba'nın, bu oyuncuyu çok beğendiğini ve takıma kazandırılması konusunda yönetime rapor verdiği bildirildi.

15 MAÇTA GOL İLE BULUŞAMADI

Samet Aybaba'nın hücum hattına 2 takviye istediği ve devre arasında yapılacak 2-3 takviye ile şampiyonluk yarışında ipi göğüslemeyi düşündüğü söylendi.

Belarus kökenli Ukraynalı santrfor, bu sezon çıktığı 15 resmi maçta fileleri sarsma başarısı gösteremedi.
Beşiktaş Milevskiy'i bitiriyor





MUĞLA'DA 4.2 ŞİDDETİNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Deprem Araştırmaları Merkezi verilerine göre saat 04:32'de, merkez üssü Muğla'nın Çakmak köyü olan 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem yerkabuğundan 2 kilometre aşağıda oluştu ve sarsıntı şiddetli olarak hissedildi.

Deprem çevre il ve ilçelerde paniğe neden oldu. Depremde herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı


LAZLAR DÖRTLEDİ:4-0

Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçında Trabzonspor, sahasında
konuk ettiği Şanlıurfaspor'u 4-0 mağlup etti ve kupada 5. tura
yükseldi.
TARAFTAR İLGİSİ AZDI
Karşılaşmaya bordo-mavili taraftarlar fazla ilgi göstermedi. 24 bin kişilik Hüseyin Avni Aker Stadı'nın tribünlerinde büyük boşluklar gözlenirken, yaklaşık 3 bin dolayında taraftar
karşılaşmayı izledi. Az sayıda Şanlıurfspor taraftarı da kendilerine ayrılan tribünden takımlarına destek verdi.
GÜNEŞ'TEN 7 DEĞİŞİKLİK
Teknik direktör Şenol Güneş, Şanlıurfaspor maçında, 3-0 yenildikleri Eskişehirspor karşılaşmasının ilk 11'ine göre 7 oyuncu değişikliğine gitti. Güneş, Eskişehirspor maçında ilk 11'de oynayan Soner, Bamba ve Onur'u maç kadrosuna almazken, Serkan, Giray, Halil ve Janko'yu yedek soyundurdu.
Bu oyuncuların yerine Tolga, Zeki Yavru, Mustafa, Celustka, Aykut, Yasin ve Henrique ilk 11'de görev yaptı. Geçen haftaki kadrodan Emerson, Colman, Adrian ve Olcan değişmeyen isimler
oldu.Teknik direktör Şenol Güneş, forvette Brezilyalı oyuncu Henrique'ye görev verdi. En son ligin 6. haftasındaki Mersin İdmanyurdu maçında forma giyen Henrique, 8 maçlık aradan sonra formasına kavuştu. Trabzonspor'da takım kaptanı Tolga Zengin ise 9 maçın ardından formasına kavuştu.
MAÇ TEMPOLU BAŞLADI, GOL DE ÇABUK GELDİ
Mücadele tempolu başladı ve her iki takım da ilk dakikalardan gol arayışı içerisine girdiler. Karşılıklı ataklarla geçen on dakikanınardından iki takım da gol bulmayı başaramadı. Maçta 12. dakikaya
gelindiğinde ise Trabzonspor 1-0 öne geçmeyi başardı. Yasin Öztekin'in ceza sahasından güzel vuruşu borda-mavilileri öne geçiren gol oldu.
TRABZONSPOR GAZA BASTI
Öne geçen Trabzonspor iyi oyununu devam ettirdi ve üst üste ataklar yaptı. Hem kanatları kullanan hem de ortadan gelen Trabzonspor, uzaktan şutlarla da etkili olmaya çalıştı. Topun kontrolünü de eline alan bordo-mavililer, ikinci golü bulmak için ataklarını sıklaştırdı. Bu ataklardan birisinden sol kanattan Emerson ortaladı ve ön direkte Olcan kafayla topu ağlara gönderdi ve skoru 2-0 yaptı.
Maçın 2-0'a gelmesinin ardından tempo biraz düştü ve oyun orta alanda geçmeye başladı. Bu dakikalarda her iki takım da biraz daha faullü oynamaya başladı ve böyle olunca oyunda
duraksamalar arttı. İlk yarının sonlarına kadar oyun ortada geçerken, son beş dakikada Şanlıurfaspor biraz daha etkinliğini artırmaya çalıştı. Hücuma daha fazla adamla ve organize olarak gelmeye çalışan Şanlıurfaspor'da bu ataklar sonuç vermedi ve ilk yarıyı Trabzonspor 2-0 önde kapattı.
İKİNCİ YARIYA URFA İYİ BAŞLADI
Maçın ikinci yarısına Şanlıurfaspor etkili başladı ve farkı azaltmak için çabasını artırdı. Özellikle duran toplarla etkili olan Şanlıurfaspor'da bu çabalar sonuç vermedi. Dakikalar ilerledikçe
Trabzonspor oyundaki tempoyu düşürdü ve oyun yine orta alan mücadelesine döndü. İki takım da karşılıklı ataklar geliştirmeye çalıştı fakat bir türlü istedikleri gibi pozisyonlar üretemediler.
GÜNEŞ'TEN HAMLE GELDİ
Maçta temponun düşmesiyle iyice kısırlaştı mücadele. Orta sahada iki takım da oyundan düştü fakat ortaya pozisyon çıkmadı. İki takımda da pas hataları arttı ve biraz yorgunluk ortaya çıkmaya
 başladı. Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş de 58. dakikada Adrian'ı oyundan alıp Marek Sapara'yı oyuna aldı. Sapara'nın oyuna girmesinden sonra ise maçta tempo yine pek değişmedi ve oyun yine çok düşük bir tempo da devam etti.
ALANZINHO FİŞİ ÇEKTİ
Maçın ilerleyen bölümlerinde Trabzonspor önde olmasının verdiği  rahatlıktan dolayı oyuna çok fazla asılmadı ve daha çok skoru korumayı düşündü. Şanlıurfaspor ise dakikalar ilerledikçe farkı
azaltmak istedi fakat Trabzonspor'un buna müsaade etmemesi nedeniyle istediği oyunu ortaya koyamadı. Maçın son bölümlerine gelindiğinde Şanlıurfaspor takım halinde hücumu düşünüp birkaç
 atak geliştirmesine rağmen, oyuna sonradan giren Alanzinho 85. dakikada ceza yayından attığı şutla skour 3-0 yaptı.
HENRIQUE FARKI PERÇİNLEDİ
Alanzinho'nun golünden sonra Trabzonspor iyice rahatladı ve Şanlıurfaspor da oyun disiplininden koptu. Bu sırada Henrique 87. dakikada sahneye çıktı ve farkı 4'e çıkaran golü kaydetti.
Maçta başka gol olmadı ve Trabzonspor, Şanlıurfaspor'u 4-0 mağlup etti








Haber365.com

GAZETECİ YAZAR MEHMET ALTAN İDDİA ETTİ DOKUNULMAZLIKLAR KALKMAYACAK

BDP'li vekillerin dokunulmazlıklarını kaldırmak üzere meclise gelen fezlekleri yorumlayan Mehmet Altan, Başbakan'ın son noktada geri adım atacağını iddia etti
Başbakan'ın deyim yerindeyse "fake" attığını iddia eden Mehmet Altan, idam çıkışına benzer bir durumun yaşandığını söyledi. "Başbakan son dönemler hep böyle şeyler diyor ama arkası gelmiyor" diyen Altan asıl amacın milliyetçi oyları AKP saflarında konsolide etmek olduğunu savundu. Başbakan'ın gerilim siyasetini belli bir noktaya taşıyıp geri dönüş yaptığını kaydeden Mehmet Altan, BDP'li vekilleri hedef alan fezlekelerin de son noktaya gelindiğinde rafa kaldırılacağını söyledi. Günün sonunda BDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmayacağını savunan Altan, aksi halde Oslo bezeri bir sürecin mümkün olamayacağını vurguladı.


"BDP'lilerin dokunulmazlıklarını kaldırma söylemi tamamen bir sinyaldir, kaldıramazlar. Kaldırdıkları vakit BDP topluca meclisten çekilecektir. O zaman hükümetin bütün Güneyydoğu'yal ilişkisi kopar, Oslo sürecini de harekete geçiremezler. Bu fazla siyasi başarıları oy oranlarında bugüne kadar ki performansı yüksek olan bir yaklaşım. Son zamanlarada ne olduysa oldu, optimalini kaçırma sınırlarında dolaşıyor. Ben bunu riskli görüyorum. Cumhurbaşkanı'nın da çıkışlarını şiddetlendirip, her noktada daha müdahil olmasının nedeni de bir anlamda bugünkü Erbakancı çizgiye geri dönüş karşısında Özalcı çizgiyi tazelemektir. Pratikte bu süreç Cumhurbaşlığı seçim stratejisinin bir görüntüsüdür. Yani o meclisten dokunulmazlığın kalkacağı ciddi bir noktaya gelinmeyecektir."

HESAPLAR TUTMAYABİLİR, MHP OYLARI PATLAMA YAPABİLİR

Başbakan'ın milliyetçi oylara göz diktiği için böyle bir yola girdiğini belirten Mehmet Altan, bu sürecin sonunda esas kazanan tarafın MHP olabileceğini de söyledi. Son araştırmalara göre AKP ve MHP tabanı arasında yüzde 91 oranında bir kaynaşma olduğunu hatırlatan Altan, "bu politikanın sonucu olarak hesapta olmayan bir şekilde MHP'nin oyları patlama da yapabilir" dedi





HABER365.COM

TATLISES EŞİ İLE BARIŞTI

Hazırlayan Unknown on 29 Kas 2012 | 19:50

Bir süredir hamile eşi Ayşegül Yıldız ile araları bozuk olduğu için Seyrantepe'deki ofisin üst katında kalan İbrahim Tatlıses, eşi ile barıştığını duyurdu..
Geçtiğimiz günlerde ofis-evinde korku filmi izleyince twitter'a "Sıkıysa gelde yat. Film baştan sona Yusuf Yusuf. Bu saatte böyle film neden koyarlar anlamam” yazan Tatlıses, " İbo çatı katında tek başına film izlerken korktu" şeklinde haberler çıkınca isyan etti.
Yanında eşi Ayşegül'ün olduğunu belirten İbo, "Tek başıma izlemedim, yanımda eşim vardı. Yalnız da kalabilirim, bu korkuyorum anlamına gelmez. Çatı katında kalıyorum diye olayı dramatize etmenin anlamı yok, orası benim evim" dedi.
KAYNAK:MAGAZİN DUAYENİ.COM


iBRAHiM-TATLiSES-HANiMi-iLE-BARiSTi



SAHTE İMPLANTLARA DİKKAT

Diş sağlığı konusunda çığır açan implant son yıllarda giderek artan sayıda kullanılmaya başlandı. Ancak kalitesiz ve patentsiz üretilmiş, (Çakma Üretim) ucuz implant sorunu ortaya çıktı…
İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Serhat Yalçın, kopya ürün olarak imal edilmiş implantların kemik erimesine kadar giden bir süreci başlatabileceği uyarısında bulunarak ürün tercihinde dikkatli olunmasını tavsiye etti...
Uluslararası patentli ürünlerin kopyalanması ile daha ucuza üretilen implantların kullanımı arttıkça bu konudaki hasta şikayetleri de konunun gündeme gelmesine neden oldu. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Serhat Yalçın sadece fiyat odaklı düşünülerek, sağlıklı malzeme kullanılmadan yapılan implantlar nedeniyle kendilerine çok fazla şikayet geldiğini bildirdi. Yalçın, gerekli uluslararası standartları sağlamayan ucuz ürünlerin kullanılmasının zamanla kemik erimesine, enfeksiyona ve implant kaybına kadar giden ciddi sorunlara neden olduğunu belirtti. Bir çok hastanın yapılan implantlarını kaybettiği ve hastaların bu durumu implantın vücut tarafından kabul edilmediği şeklinde yorumladıklarını ifade eden Dr. Yalçın, implantların insan kemiği ile uygun koşullar oluşturulduğunda kaynaşmamasının mümkün olmadığını söyledi. Titanyumdan yapılan implantların kemik dokusuyla her durumda kaynaştığını ama çeşitli sebeplerden dolayı kayıpların yaşandığını söyledi. Yalçın, şöyle devam etti:
“Kemik erimesine neden oluyor”
“İyi implant sistemleri ve tecrübeli ellerde % 2-3 oranı gibi düşük bir yüzdede kayıplarla karşılaşıyoruz. Uzun araştırmalarla üretilmiş patentli ürünler, ucuz implant üretebilmek için değiştirilerek kopyalanıyor. Bu da kaliteyi tamamen düşürüyor. İmplantın parçaları yerlerine düzgün oturmuyor. İçindeki titanyum maddesinin olması gereken değerde olmaması nedeniyle bir süre sonra bağlantılar oynuyor, implant ile üstüne gelen kesik diş şeklindeki parçanın birbiri ile iyi birleşmemesi nedeni ile arada açıklık kalıyor ve burada bakteri üremesi için uygun bir ortam oluşuyor, kemik erimesine kadar giden bir dizi şikayetler başlıyor. Uzun vadede başka komplikasyonlar da görülebilir. İmplant yaptıracak hastalar sadece fiyat odaklı düşünmesin. İmplant, kaliteli ürün ve tecrübe gerektirir. İmplant uygulamasında başarının iki önemli ayağı vardır. Uzun süreli klinik sonuçlarla başarısını ispatlamış uluslar arası standartlarda patentli ürünlerin kullanılması ve iyi eğitim almış, tecrübeli bir hekim tarafından uygulanması... Bu unsurlara dikkat edilmeli."
 
KAYNAK:BİZİM SAĞLIK.com

HAFTA BAŞINA KADAR ISINACAĞIZ


Türkiye’nin batı bölgeleri, Orta Akdeniz’den gelen ılık ve yağışlı havanın etkisine girecek. Hava sıcaklığı hafta sonuna kadar artmaya devam edecek ve mevsim normallerinin 3 ila 7 derece
üzerinde seyredecek.Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye halen üzerinde bulunan yüksek basınç merkezinin etkisinde bulunuyor. Marmara Bölgesi ile yurdun iç ve doğu bölgelerinde gece ve sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis olayı görülüyor. Hava sıcaklığı yurt genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyrediyor. Yapılan son tahminlere göre, yüksek basınç merkezinin bu hafta sonuna kadar doğu bölgelerde etkili olmaya devam edeceği, ancak bugün öğleden sonra yurdun batı kıyılarından itibaren Orta Akdeniz’den gelen ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.Bugün Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli rüzgarla birlikte başlayacak yağışın, yarın Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Eskişehir, Çankırı ile Ankara’nın batı ilçelerinde görülmesi bekleniyor. Sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların Marmara’nın batısı ve kıyı Ege’de kuvvetli olması tahmin ediliyor. Rüzgarın yağış alan batı bölgelerde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli olarak (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor. Doğu bölgelerin sabah ve gece saatlerinde sisli geçeceği tahmin ediliyor. Hafta sonunda Cumartesi ve Pazar günleri, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ile Batı Karadeniz’de devam edecek sağanak ve gök gürültülü sağanağın, Marmara ve kıyı Ege’de kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde yer yer sis hadisesi görülecek. Pazartesi gününden itibaren yurt genelini etkisi altına alacak yağışlı sisteme ilave olarak, Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk havayla birlikte, kuzey ve doğu bölgelerin yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışının
görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının hafta sonuna kadar artmaya devam edeceği ve mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyredeceği, ancak gelecek hafta başından itibaren batı bölgelerden başlayarak bütün yurtta azalarak mevsim normalleri civarına düşmesi bekleniyor.
Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de güney ve güneybatı (lodos)yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek rüzgarla birlikte, Marmara ve kıyı Ege’de beklenen kuvvetli yağışın
 oluşturabileceği ani sel, su baskını, yıldırım, ağaç ve direklerin devrilmesi, deniz ve kara ulaşımında aksamalar, soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olması gerekiyor.

HAYALİ BİLE GÜZEL

Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekiliş biletleri satışa sunuldu Tarihinin en büyük ikramiyesini 45 milyon lira ile bu yıl verecek Milli Piyongo'nun, satış gişelerine ve seyyar bayilere vatandaşlar ilk günden büyük ilgi gösterdi. Eminönü'ndeki Nimet Abla gişesinde, ilk gün olmasına rağmen yoğunluk oluştu. Gişenin önünde bazı seyyar bayiler de yer aldı.

KAYNAK:MYNET

Yılbaşı biletleri satışa çıktı

ŞAHİNLER HAİNLERİN İNLERİNE BOMBA YAĞDIRDI

Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü’nden kalkan savaş uçakları Kuzey Irak'ta bulunan PKK kampına bomba yağdırdı.

Güncelleme:29 Kasım 2012 14:05
Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü’nden havalanan yaklaşık 10 F-16 savaş uçağı, Irak'ın kuzeyinde bulunan Zap, Metina, Haftanin, Avaşin ve Çemço kampları üzerinde bir süre keşif uçuşu yaptıktan sonra, tespit edilen noktaları vurdu. Yaklaşık 2 saat süren hava operasyonunda F-16 savaş uçaklarının koordinatlar dahilinde belirlenen hedefleri bombaladığı belirtildi. PKK kamplarını bombalayan savaş uçakları sorunsuz bir şekilde üslerine geri dönüş yaptı.
NATO HEYETİ DİYARBAKIR’DA İNCELEMELERİNİ SÜRDÜRÜYOR
Öte yandan, patriot füze sisteminin yer tespiti için Diyarbakır'a gelen NATO heyeti, Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nde incelemelerine devam ediyor. Malatya'nın ardından Diyarbakır'a gelen 10 kişilik NATO heyeti, dün patriot füze sisteminin kurulacağı alanları havadan denetlemişti. NATO heyeti tarafından sahada yapılan incelemelerin ardından Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’nda inceleme ile ilgili brifing aldığı belirtildi. Heyetin brifingin ardından öğle yemeği yiyeceği ve daha sonra Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı’na geçeceği belirtildi


Savaş uçakları PKK kamplarını vurdu


KAYNAK:MYNET

 

KÜLTÜRSANAT ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Ödülleri Töreni, Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Gül'ün ev sahipliğinde gerçekleşti



Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Cumhurbaşkanı Gül'ün ev sahipliğinde yapılan törende ödüle layık görülen isimler Selim İleri, Ahmet Hatipoğlu ve Şükrü Hanioğlu oldu.

"MÜKEMMELLİYETİN SONU YOKTUR"

Cumhurbaşkanı Gül, törende şöyle konuştu:

"Esas başarılar kültür sanat bilim alanındaki kazanımlar ile gerçekleşiyor ve biz Türkiye olarak böyle bir değişim süreci devam ederken ki bu süreç devam etmesi gereken bir süreçtir. Çünkü mükemmel olmak için ne kadar çok çalışsanız azdır. Mükemmeliyetin bir sonu yoktur.

Türkiye olarak sanat kültür bilim alanına önem vermenin onu öne çıkarmanın zamanı çoktan geldi. Türkiye gibi pek çok medeniyetlere ev sahipliği yapmış. Bu topraklarda bırakılan kültür miraslarını bugün hepimizin zenginliği olarak nasıl görüyorsak, bizim de şimdi Türk milleti olarak bırakacağımız sadece kendi insanlarımıza değil, bütün insanlığa hediye edeceğimiz muhakkak ki sanat kültür bilim başarıları söz konusu olacaktır. Bunlar hiçbir zaman yerli olarak kalmamaktadır. Bunlar belli noktadan sonra evrenselleşmektedir."

ÖDÜL KAZANANLAR

Ödül töreni öncesinde İstanbul Sazendeleri mini bir konser verdi. 2012 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'ne; edebiyat dalında Selim İleri, tarih alanında Prof. Dr. Şükrü Hanioğlu ve müzik dalında Ahmet Hatipoğlu değer görüldü. Arkeoloji alanında ise ödül, Zeugma Antik Kenti ve Müzesi'ne verildi. Arkeoloji alanındaki ödülü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay aldı. Ödül sahipleri ödüllerini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den aldı


Gül'ün Ödülleri Sahiplerini Buldu

KAYNAK:sondakika.com

CEZAEVİNDE YANGIN

Zonguldak merkeze bağlı Beycuma Beldesi'nde bulunan M Tipi Kapalı Cezaevi'nde yangın çıktı.
Zonguldak merkeze bağlı Beycuma Beldesi'nde bulunan M Tipi Kapalı Cezaevi'nde yangın çıktı.

Bugün saat 17.30 sıralarında cezaevinin çatısından, henüz belirlenemeyen bir nedenle alevlers yükseldi. Alevler kısa sürede çatıyı kaplarken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itafiye ekibi ile ambulanslar gönderildi

Kaynak:sondakika .com

BOZBEY BABASINI SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI


Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yaşamını yitiren babası Hasan Bozbey’i kılınan cenaze namazının ardından toprağa verdi. Büyük kalabalığın bulunduğu cenaze öncesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki partililer de Başkan Bozbey’e taziye ziyaretinde bulundu.

            Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, babası Hasan Bozbey’i son yolculuğuna uğurladı. Bir süredir Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi gören 78 yaşındaki Hasan Bozbey, bu sabah gözlerini hayata yumdu.

            Acı haberi alan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, soluğu Özlüce’deki baba evinde aldı. Bursa’da temaslarda bulunmak üzere kente gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberinde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Umut Oran, Erdoğan Toprak, CHP Bursa Milletvekilleri Turhan Tayan, Sena Kaleli, Aykan Erdemir, İlhan Demiröz, CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın, CHP İl Başkanı Metin Çelik ve çok sayıda partili cenaze evine gelerek, Başkan Bozbey’e başsağlığı diledi.

            Hasan Bozbey, Özlüce Mahallesi Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Özlüce Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze namazına CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Bursaspor Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç, çeşitli siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü yöneticileri, Nilüfer Belediyesi Meclis üyeleri, belediye personeli ve iş dünyasından çeşitli isimlerle çok sayıda köy halkı katıldı.

            Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da cenaze sonrası gelerek Başkan Bozbey’e başsağlığı diledi.

KARİKATÜRÜST MEHMET DURU SİZLER İÇİN ÇİZDİ


DİŞ SAĞLIĞINDA DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

Dişlerinizi, yemekten sonra fırçalamayın!
Diş Hekimi Arzu Yalnız Zogun,yemeklerden sonra ve asitli içecekleri içtikten hemen sonradiş fırçalamanın sanıldığı gibi diş sağlığını korumadığını aksine çürüklere neden olabileceğini belirtti…
Yarım saat sonra fırçalayın

Dişlerin yemeklerden en az yarım saat sonra fırçalanması gerektiğini ifade eden Zogun, şöyle konuştu: “Yemek yerken dişlere yapışan yemek artıkları kısa süre içerisinde aside döner. Yemekten hemen sonra dişlerinizi fırçalamanız ise o asidin ağız içerisinde yayılmasına neden olur. Bu asitler ise diş minesinin kalitesini düşürür, dayanıklılığını azaltır. Bu nedenle yemeklerden en az yarım saat sonra dişleri fırçalamak en doğrusudur. Uyku sırasında ağızda asit oranı artıyor. Dolayısıyla, geceleri çürük riski de artmış oluyor. Yatmadan önce mutlaka dişlerin fırçalanması gerekir.”

Dişlerinizi doğru fırçalayın
Çoğu kişinin dişlerini nasıl fırçalayacağı konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığını söyleyen Zogun, doğru diş fırçalama teknikleriyle ilgili de ipuçları verdi: “Öncelikle fırça 45 derecelik bir açıyla dişe yaklaştırılmalı ve dişin eni doğrultusunda ileri-geri hareketlerle fırçalanmalıdır. En son diş etinden aşağıya doğru bir süpürme hareketiyle işlem tamamlanır. Dişlerin iç yüzeyleri, özellikle ön bölgeler dar olduğundan fırça dik olarak tutularak fırçalanmalıdır. Unutulmamalıdır ki, bakteri plağı ve yiyecek artıklarının yoğun olduğu dişlerin arka yüzleri, arka dişler ve dil de temizlenmelidir.”

Elmayı ısırarak yemek dişi temizler
Diş sağlığı için dişlerin düzenli olarak temizlenmesi gerektiğini söyleyen Diş Hekimi Arzu Yalnız Zogun, “Elma ve armut gibi katı meyveleri ısırarak yerseniz dişlerinizin arasındaki yemek artıkları da temizlenir. Bu nedenle hastalarımıza katı meyveleri ısırarak yemelerini öneriyoruz.”dedi.
 
KAYNAK:BİZİM SAĞLIK

YORUMU SİZLERE BIRAKIYORUZ

KANARYA BU SEFER AVLANMADI:1-0

Ziraat Türkiye Kupası 4. tur mücadelesinde Fenerbahçe, Kadıköy'de konuk ettiği Pendikspor'u 1-0 mağlup ederek adını 5. tura yazdırdı. Sarı lacivertli takımı galibiyeti getiren golü Sezer Öztürk kaydetti. Sarı lacivertli takım bu galibiyetle 13 yıl önce oynanan maçın röFenerbahçe bu galibiyetle 1999-2000 sezonunda oynanan ve 2-1 Fenerbahçe'nin mağlubiyetiyle sonuçlanan maçın rövanşını da almış oldu.

STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Hüseyin Sabancı xx, Emre Suna xx, Cevdet Kömürcüoğlu
FENERBAHÇE: Serkan xx, Orhan Şam xx, Egemen xx, Serdar xx, Özgür Çek xx, Mehmet Topuz x (Recep Niyaz dk. 76 x), Selçuk xx, Sezer xxx, Salih Uçan xx, Krasiç x (Hasan Ali dk. 76 x), Semih Şentürk xx
PENDİKSPOR: Haluk xx, Evren xx, Umut x (Semih Erdem dk. 71 x), Arif x (Ali dk. 52 x), Osman xx (Soner dk. 86 ?), Salih Aygen xx, Caner Erdoğan x, Eser xx, Abdullah xx, Cemal xx, Oğuz x
GOL: Sezer (dk. 45) (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Evren (Pendikspor), Salih, Egemen (Fenerbahçe)









KAYNAK:Fotospor

KARTAL'I BATUGOL KURTARDI:3-2

Hazırlayan Unknown on 28 Kas 2012 | 20:59

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası 4'üncü tur maçında PTT 1. Lig takımlarından Ankaragücü'nü yendi.
Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası 4'üncü tur maçında Ankaragücü'nü son dakikalarda bulduğu golle 3-2 mağlup etti ve turu atladı.
 Ankaragücü, yaşadığı sıkıntılara dikkati çekmek amacıyla, Beşiktaş ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçında sahaya 6 dakika geç çıktı Ziraat Türkiye Kupası 4. Turu'nda Beşiktaş, sahasında Ankaragücü'nü 3-2 mağlup ederek kupada 5. tura yükseldi. Beşiktaş'ın gollerini Holosko, Hilbert(pen.) ve Batuhan kaydederken, Ankaragücü'nün golleri Timur ve Kaan'ın ayağından geldi. Samet Aybaba'nın ikinci yarı oyuna dahil ettiği Uğur Boral ve Batuhan turun gelmesinde büyük rol oynadı.Ankaragücü maçına ligde oynanan Akhisar Belediyespor maçının ilk 11'inde 6 farklı isimle sahaya çıkan Beşiktaş zayıf rakibi karşısında ilk dakikalarda üstünlük sağlayamadı. 21. dakikada son haftaların formsa golcüsü Filip Holosko kendi çabasıyla Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sonra Beşiktaş'ın farka gideceğini sanan taraftarlar ise büyük bir şok yaşadı. 37. dakikada Ankaragücü adına sahneye çıkan Timur takımına beraberliğ getiren golü kaydetti.

İlk yarı bu skorla bitecek derken Hilbert'in büyük hatasında araya giren Kaan Ankaragücü'nün 2. golünü atarak beklenmedik bir şekilde takımını 2-1 öne geçirdi.

İlk yarı 2-1 konuk ekibin üstünlüğü ile tamamlanırken Aybaba ikinci yarıya Olcay ve Muhammed'in yerine Uğur Boral ve Batuhan Karadeniz'i sahaya sürdü.

İkinci yarıya hızlı bşalayan Beşiktaş 60. dakikada Uğur Boral'ın Ankaragücü ceza sahası içinde düşürülmesiyle penaltı kazandı. Penaltıda topun başına geçen Hilbert 60. dakikada skoru 2-2'ye getirdi.

Beşiktaş aradığı golü ise 86. dakikada tartışılan golcüsü Batuhan Karadeniz'in ayağından buldu. Skoru 3-2'ye getiren genç golcü takımının da kupada bir üst tura yükselmesini sağladı.

STAT: BJK İnönü
HAKEMLER: Abdullah Yılmaz xx, Serdar Diyadin xx, Emin Yıldırım xx
BEŞİKTAŞ: Cenk x, Hilbert xx, Ersan x, Escude x, Emre Özkan x, Necip x, Veli x, Muhammed x (Uğur dk. 46 xxx), Olcay xx (Batuhan dk. 46 xx), Erkan x (İbrahim dk. 83 xx), Holosko xxx
MKE ANKRAGÜCÜ: Bayram xx, Ümit xx, Timur xx, Bilal Gülden xx (Gürkan dk. 72 x), Kaan xx, Aytaç xx, Mehmet Taşcı xx (Enes dk. 84 x), Mert x, Volkan xx, Sinan xx, Gökhan Erdoğan xx
GOLLER: Holosko (dk. 21), Hilbert (dk. 60), Batuhan (dk. 86) (Beşiktaş), Timur (dk. 37), Kaan (dk. 42) (Ankaragücü)
SARI KARTLAR: Cenk, Veli (Beşiktaş), Gökhan Erdoğan, Gürkan (Ankaragücü)



KOCA AYAKLI ÇOCUK ŞAŞIRTTI

14 yaşındaki Çinli çocuğun, dünyada görülmeyen bir hastalığı var. Ayaklarındaki bozukluk yüzünden, ayakkabı bile giyemez hale gelince operasyon şart oldu.Çinli 14 yaşındaki çocuğun dünyada görülmeyen bir özelliği var. Bu çocuğun ayakları tıpkı bir Hobbit gibi normalden 3 kat daha büyük.

ÜNLÜ MANKENLERDEN KADINA ŞİDDETE HAYIR DEFİLESİ

Kadın ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesinde Topkapı Barcelo Eresin Hotel’de “Kadına Şiddete Hayır” defilesi düzenlendi.
Sunuculuğunu haber spikeri Fatih Portakal’ın yaptığı defilede Meral Kaplan, Seçkin Piriler, Eylem Şenkal ve Ece Pirim gibi ünlü mankenler podyuma çıktı. Ece Pirim defilede 6 metre kuyruklu gelinlikle dikkat çekti.

Tuğbay Özay'ın Siyah bir gelinlikle sahne aldığı gecede Mehtap Saraç'ta kanatlı melek gelinliği ile söylediği şarkıyla hem kulaklara hem de gözlere hitap etti.

Bu anlamlı geceye magazinkolik.com'dan Nurcan Sabur,Türk Sanat Müziğinin güçlü sesi Yaşar Özel, Bahar Öztan, Film-San Vakfı Müdürü Kıvanç Terzioğlu, Meriç Erkan, Nilüfer Aydan, Deniz Akbulut, oyuncu Serpil Temur, Sivridilli.com dan Funda Erkoç, Nurettin Soydan, Yemekteyiz yarışmasının sevilen yüzü Dilek Karaloğlu Er, Banu Zorlu, Seçkin Piriler, başarılı iş kadını Rihan kebap ve ziyade fasılın sahiplerinden Özlem Mekik, Eski Türkiye güzellerinden Hilal Aslangiray gibi sanat ve magazin dünyasının seçkin isimleri katılım göstererek destek verdiler.








KAYNAK:ABCHABER.net




YURTTA KALAN YEĞENİNİ BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRDÜ

Bursa’da kaldığı yurt görevlisi İbrahim Yeğen’in, boğazını keserek öldüren lise öğrencisi M.K. tutuklandı. M.K.’nin ifadesinde, görevliyi öldürmek için bir haftadır plan yaptığını, olay günü mesaiye geç gelen Yeğen’i abdest alıp namaz kılarak beklediğini, sonra da öldürdüğünü söyledi

Bursa Acemler Mevkii’nde bulunan Cumhuriyet Lisesi’nde yatılı eğitim gören son sınıf öğrencisi M.K., geçen cumartesi günü okulda taşeron şirket tarafından yemekhane ve mutfakta görevlendirilen İbrahim Yeğen’i boğazını bıçakla keserek öldürdü. Yeğen’i hizmetlilerin kıyafetlerini değiştirdiği 4’üncü kattaki odasında öldüren M.K., polise teslim oldu. Okul yöneticileri, ailesi İnegöl’de oturan ve okullarında yatılı eğitim gören M.K.’nin derslerinin çok başarılı olduğunu, arkadaşları tarafından sevildiğini söyledi. M.K.’nın okulda sayısal sıralamada ikinci olduğu ifade edildi. Olay sonrası Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen M.K. dün çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. M.K. polise ve savcıya verdiği ifadede, öldürdüğü İbrahim Yeğen ile arasının iyi olduğunu belirtip, cinayeti neden ve nasıl işlediğini şöyle anlattı:

“Odasının anahtarı bende dururdu. Mesaiye geldiğinde benden alırdı. Bir hafta önce birlikte yemek yiyorduk. Kalan yemeği döktü. Sonra dikkat ettim. Tabağa yemeği fazla koyup artanı dökerek israf ediyordu. Canım onu öldürmek istedi. Pansiyon tenha olduğu için kendimi cumartesi gününe hazırladım. O gün anahtar bende olduğu için odasını açıp içeri girdim. Beklemeye başladım. Mesaiye geç geldi. Bu sırada ben de zaman geçirmek için abdest alıp namaz kıldım. İbrahim Yeğen geldiğinde dışardaydım. Daha önce hazırladığım çekiçle odaya girdim. Üzerini değiştiriyordu. Arkasını döndü. Çekiçle kafasına vurdum. Sonra acı çekmemesi için boğazını bıçakla kestim. Bıçak ve çekici çöpe attım. 300 metre mesafedeki Acemler Emniyet Müdürlüğüne yaya olarak giderek teslim oldum. Yürürken öğretmenlerimi arayarak durumu anlattım. Cesedin oradan kaldırılmasını istedim.” M.K. tutuklandı.

‘Sürekli ellerini yıkıyordu’

M.K.’NIN 5 aydır babasının borçları nedeniyle bunalımda olduğu ileri sürüldü. Olaydan 2 saat sonra yanına giden babası Recep Karaman, gemi mühendisi olmak isteyen oğlunun uzun süredir sıkıntıları olduğunu söyledi. İnegöl’de yaşayan baba Recep Karaman, şunları söyledi: “Oğlum okulunda başarılı, 5 vakit namaz kılan, yazları bana destek olmak için çalışan bir çocuktu. Okul ikinciliği var. En son Kurban Bayramı’nda yanımıza gelmişti. Sürekli ellerini yıkıyordu. Ablasına “içimi sıkıyorlar” demiş. Bir şeyler olduğunu anladım. Çünkü ailede genetik psikolojik rahatsızlık var. Kayınpederim 13 yıl tedavi gördü ve öldü. Kızım da bu hastalığa yakalandı, o da Mehmet gibi sürekli ellerini yıkıyordu. Eşim de 6 yıldır psikolojik tedavi görüyor. Bazen ölmek istediğini söylüyor, bir kaç kez intihara teşebbüs etti. Olayın farkında bile değil. Oğlunun yine okula gideceğini düşünüyor”

“Oğlum bozulan işlerime de çok üzüldü. İnegöl’de yüklü miktarda borca girdim. 20 dönümlük tarlamı satmak zorunda kaldım. O da bu yaz 3 ay mobilyacıda çalıştı, maaşının tek kuruşuna dokunmadan bana verdi. Zaten öğretmenine de “Tatilde köye gidip çalışacağım, borçlarımız var” demiş. Bütün hocaları şokta. Olaydan 2 saat sonra yanına gittiğimde “Baba anlamadım, oldu” dedi sadece. Oğlum kurbanlık kuzu gibiydi, elleri tir tir titriyordu.“

KAYNAK ;  GAZETEGÜNCEL.COM





BURSANIN İLK KADIN MÜFTÜ YARDIMCISI

BURSA KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ YÜRÜTME KURULU ÜYELERİ, BURSA’YA İL MÜFTÜ YARDIMCISI OLARAK ATANAN AYŞEGÜL MÜFTÜOĞLU KURT’U MAKAMINDA ZİYARET ETTİ.

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kadriye Sarıbıyık ve yürütme kurulu üyeleri, Bursa İl Müftü Yardımcılığı’na yeni atanan Ayşegül Müftüoğlu Kurt’u ziyaret etti.
Bursa Kent Konseyi’nin ve Kadın Meclisi’nin yaptığı faaliyetler hakkında bilgi veren Kadriye Sarıbıyık, kadınların proje üretmesi, bu projelerin de yetkili makamlara iletilmesi için çalıştıklarını anlattı. Kadınların cinsiyet ayrımcılığına dayalı tüm uygulamalara karşı mücadele etmesi gerektiğini belirten Sarıbıyık, toplumun ve kadınların bilinçlendirilmesi için toplantılar düzenlediklerini ifade etti. Yeni görevinde Ayşegül Müftüoğlu Kurt’a başarılar dileyen Sarıbıyık, “Önceki İl Müftü Yardımcısı Suzan Yıldırım ile ortak çalışmalar yaptık. Bu dönemde de İl Müftülüğü ile beraber kadınların bilgilendirilmesi için ortak projeler geliştireceğiz” dedi.
İl Müftü Yardımcısı Ayşegül Müftüoğlu Kurt ise Bursa’ya gelmeden önce İzmir’de görev aldığını, Kuran kursları konusunda başarılı çalışmalara imza attıklarını belirtti. Bursa Kent Konseyi ile ortak projeler geliştirebileceklerini söyleyen Kurt, Kadın Meclisi’nin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi





ALTEPE 102 TESİSTEN İLKİNİ AÇTI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN “BURSA’NIN SPOR KENTİ” KİMLİĞİNİ ÖNE ÇIKARMAK AMACIYLA BU DÖNEM HAYATA GEÇİRDİĞİ 102 TESİSTEN BİRİ OLAN MİMAR SİNAN TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ SPOR SAHASI VE TESİSLERİ TÖRENLE HİZMETE AÇILDI.

Büyükşehir Belediyesi’nin “Bursa’nın spor kenti” kimliğini öne çıkarmak amacıyla bu dönem hayata geçirdiği 102 tesisten biri olan Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Spor Sahası ve Tesisleri törenle hizmete açıldı. Bursa’yı bir bütün olarak ele aldıklarını ve ketin her köşesinde hizmet hamlesinin devam ettiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu dönem sadece Yıldırım İlçesi’nde 30’un üzerinde spor tesisini hizmete açtıklarını söyledi.
Bursa’nın sporda da öncü bir kent olması, sağlıklı ve sporcu nesiller yetişmesi amacıyla spor yatırımlarına önem veren Büyükşehir Belediyesi, masa tenisine hizmet verecek olan Mimar Sinan Spor Salonu’nun ardından Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bahçesine yaptırılan futbol sahası ve tesislerini de eğitimin hizmetine sundu. Toplam 2415 öğrencinin eğitim gördüğü okul, öğrencilerin sağlıklı bir ortamda spor yapabileceği sahaya kavuşurken, tesisler aynı zamanda bölgedeki amatör kulüpler ve 7’den 70’e tüm vatandaşların kullanımına açık olacak. Gençleri toprak sahadan kurtarıp, suni çim saha ve modern soyunma odalarına kavuşturan tesislerin açılış törenine Büyükşehir Belediye Bakanı Recep Altepe’nin yanı sıra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Milli Eğitim Yıldırım İlçe Müdürü Sebahattin Gencel, Yeni Sölöz Belde Belediye Başkanı Güngör Özhan, Büyükorhan Belediye Başkanı Selami Selçuk Türkmen, Yıldırım Belediyesi Başkan Yardımcısı Remzi Yeprem, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ile çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.
Bursa her alanda altın çağını yaşıyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu dönem önceliği kentin demir ağlarla örülmesi, tarihi ve kültürel miras yatırımları ve spora verdiklerini belirterek, sporda da hedefe emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. Raylı sistem, yeni yollar, tarihi ve kültürel miras yatırımları, spor ve kamulaştırmada 20 yılda yapılan hizmetleri 4 yılda aştıklarını vurgulayan Başkan Altepe, Bursa’nın hizmet anlamında altın çağını yaşadığını vurguladı. Bursa’yı bir bütün olarak ele aldıklarını ve ketin her köşesinde hizmet hamlesinin devam ettiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu dönem sadece Yıldırım İlçesi’nde 30’un üzerinde spor tesisini hizmete açtıklarını söyledi. Tören alanını dolduran öğrencilere seslenen ve kendisinin de bir meslek lisesi mezunu olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, “Türkiye artık hedefleri olan bir ülke. Bu hedeflere ancak üretimle ulaşabiliriz. Üretimdeki en önemli gücümüz ise sizler olacaksınız. Bizler de sizin en iyi şekilde yetişmesi, donanımlı, idealist, sağlıklı ve sporcu bireyler olmanız için elimizden geleni yapacağız. Bugün açtığımız futbol sahası ile artık daha sağlıklı bir ortamda spor yapabileceksiniz” diye konuştu.
Başkan Altepe, hizmete açılan tesislerin okulun yanı sıra bölgedeki amatör spor kulüpleri ve 7’den 70’e tüm vatandaşların kullanımına açık olacağını da sözlerine ekledi.
Bu yatırımlar olimpiyat hedefimizi güçlendiriyor
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ise Büyükşehir Belediyesi’nin okullara yönelik spor salonları ve sahaları kazandırmasının okul sporlarının gelişmesine büyük bir katkı yaptığını söyledi. ‘2020 Olimpiyatlarına aday Türkiye’ mücadelesinde en güçlü çalışmaların okullarda yapılan sportif faaliyetler olduğunu kaydeden Şahin, “Olimpiyat hedefimizi güçlendirecek olan bu çalışmalar Bursa’da en güzel şekliyle hayata geçiriliyor. Büyükşehir Belediyemizin önemli katkıları ile tesisleşme yönünde önemli bir hamle yapıldı. Okul idarecilerimizden tek beklentimiz doğru bir planlama ile bu tesislerin okul dışında bölgede spora gönül veren herkese açılması” diye konuştu.
Yıldırım Belediyesi Başkan Yardımcı Remzi Yeprem’de Yıldırım’ın daha çağdaş ve modern bir kent olması yolunda en büyük desteği Büyükşehir Belediyesi’nden aldıklarını belirterek, Başkan Altepe’ye teşekkür etti.
Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gencel ve Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Metin Özcü de okula kazandırdıkları modern tesisler nedeniyle Başkan Altepe’ye plaket verdi.
Konuşmaların ardından kurdeleyi keserek sahayı kullanıma açan Başkan Altepe ve protokol üyeleri, penaltı atışı yaparak, sahayı resmen açmış oldu.


PINAR ALTUĞDAN ÇARPICI SÖZLER

CNN Türk’te Enver Aysever’in sunduğu “Aykırı Sorular” programına konuk olan oyuncu Pınar Altuğ, canlı yayında okullarda türbanın serbest bırakılması ile ilgili görüşlerini açıkladı, sosyal medyada bir anda en çok konuşulan konular arasına girdi. Atatürk ve türban hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Pınar Altuğ “Bana göre Atatürk tartışılmaz” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda, belirli koşullarda öğrencilerin kılık kıyafetlerinin serbest olmasına ilişkin yönetmeliğine tepki gösteren Altuğ, “Bu beni rahatsız ediyor. Biz Atatürk 'ün çocuklarıyız. Türban inandığın için takılıyorsa sonuna kadar saygım var. Ama eğer şekilcilik olarak takılıyorsa o zaman tepki gösteriyorum. Benim tanıdığım çok sayıda insan var. Aslında takmak istemiyor ama çevresinden gelen baskılar nedeniyle takıyor. Bir mahalle baskısı var. Çevre baskısı nedeniyle başını kapatıyor” dedi.
''BANA GÖRE ATATÜRK TARTIŞILAMAZ''
Altuğ, Atatürk ile ilgili bir soru üzerine, ''Bana göre Atatürk tartışılamaz. Ona haksızlık ediliyor'' derken şu sözleri söyledi:
''Ben 29 Ekim 'i kutlamak istiyorum. Ben Atatürk çocuğuyum. Benim çocuğumda kutlamalı. Bana göre Atatürk tartışılmaz. Türkiye Atatürk'ü tartışmıyor, haksızlık ediyor. Ben bu mesleği yapabiliyorsam Atatürk 'ün kızı olduğum içindir.''
KAYNAK :MAGAZİNDUAYENİ.COM
PiNAR-ALTUG-TURBANLiLARi-KiZDiRACAK
 
 
 

BEREN SAAT'TEN SEVGİLİYE RET CEVABI

Beren Saat, sevgilisi Kenan Doğulu'nun klibinde oynama teklifini reddetti. Beren Saat-Kenan Doğulu çifti arasında, Doğulu'nun yeni albümünde yer alan 'Kardan Kadın' şarkısının klibinde sevgilisini oynatmak istemesi yüzünden gerginlik yaşandığı öne sürüldü.

İddiaya göre Saat, sevgilisinin teklifini; "İlişkiyi böyle şeylerle reklama çevirmeye gerek yok. Oynamak istemiyorum" diyerek reddetti. Doğulu, klip çekimlerini şimdilik rafa kaldırdı. 

ŞOKKK! BEREN SAAT, KENAN DOĞULU’NUN HANGİ TEKLİFİNİ REDDETTİ?


KAYNAK:Pabucumunstarı.com
 

KARTAL'IN KUPA MAÇI TEHLİKE'DE

Ankaragücü Kulübü Başkanı Atilla Süslü Beşiktaş maçı için yapacakları eylemde kararlı olduklarını açıkladı..Ankaragücü Kulübü Başkanı Atilla Süslü, ''Federasyon yetkilileriyle görüştük. Alacağımız cezayı göze alarak Beşiktaş maçına 15 dakika geç çıkma kararımızın arkasındayız'' dedi..

Başkan Süslü, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yetkilileri ile bugün yaptıkları görüşme sonrasında konuyu AA muhabirine değerlendirirken, ''Federasyon yetkilileriyle bu konu üzerinde görüştük. Bu kararımızın ceza alt sınırının 20 bin lira olduğunu öğrendik. Konu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilecekmiş. Ceza daha da artabilirmiş ama biz kararımızın arkasındayız. Artık bu yaşananları tüm spor kamuoyunun dikkatine sunmak zorundayız'' diye konuştu.

Atilla Süslü, konuyla ilgili geniş açıklamanın ise yarın yapılacağını sözlerine ekledi.
PEKİ BU DURUMDA NE OLUR?
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, maça geç çıkması halinde ''Kupa Beyi''nin kaderini hakemin inisiyatifi belirleyecek.

Bu gibi durumlarda hakemin sahada takımları ne kadar bekleyeceği konusunda Federasyonun açık bir talimatı bulunmazken, karar büyük ölçüde maçın hakemine bırakılmış durumda. Hakem, belli bir süre Ankaragücü takımını bekleyebileceği gibi, maçı tatil etme yetkisini de elinde bulunduruyor. Maçın tatil edilmesi durumunda, Ankaragücü Kulübü'ne verilecek cezaya TFF yönetim kurulu karar verecek. Hakemin beklemeyi ve maçı oynatmayı tercih etmesi durumunda dahi başkent temsilcisi büyük olasılıkla cezadan kurtulamayacak.

Ayrıca Ankaragücü'nün maça geç çıkması halinde kulübe uygulanacak ceza, hakem ve gözlemcilerin raporları doğrultusunda Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu veya Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek.

-Zaman çizelgesi-

Türkiye Futbol Federasyonu'nun belirlediği zaman çizelgesine göre; takımlar maçın başlamasına en geç 7 dakika kala sahada olmak zorunda.
Federasyonun belirlediği Süper Lig Zaman Çizelgesine göre takımlar maçın başlamasına 1,5 saat kala stada gelmek zorunda. Başlama saatine bir saat kala ise dördüncü hakemin her iki takımın da müsabaka takım listelerini, lisansları, forma, şort ve tozlukların örneklerini alması gerekiyor. Hakemler ve takımlar, maçtan 45 dakika önce ısınmak için sahaya çıkarken, futbolcuların başlama saatine 20 dakika kala soyunma odalarına dönmeleri öngörülüyor. Takımların, 4. hakem tarafından maçın başlamasına 10 dakika kala sahaya davet edilmesi gerekiyor. Çizelgede, takımların ve hakemlerin başlama saatine 7 dakika kala oyun alanına çıkması ve giysi ile gereçlerin kontrol edilmesi gerektiği yazılı. Müsabakanın başlamasına 5 dakika kala İstiklal Marşı, seremoni ve tokalaşma, 3 dakika kala da para atışı, kale seçimi, yardımcı hakemlerin kaleleri kontrolü ve 4. hakemin kontrolleri ve temsilcilerden veya gözlemcilerden ''başla'' işaretini alması gerekiyor




 
Destek : Halkın Gazetesi | KÜNYE | İLETİŞİM
Copyright © 2012. Halkın Gazetesi - Her Hakkı Saklıdır
Site Tasarım Harika Siteler