Home » , » BU NE CÜRET HAKİMİ ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ

BU NE CÜRET HAKİMİ ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ

Hazırlayan Unknown on 14 Oca 2013 | 14:33

Malatya Zirve Yayınevi cinayetleri ile ilgili görülen davada tutuklu sanıklar bugün 52'nci kez hâkim karşısına çıktı. Sanıklar yoğun güvenlik önlemleri altında adliye binasına getirilirken, ugünkü duruşmada gizli tanık Adıyaman ile tanık Y.A.'nın dinlenmesi bekleniyor.

Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada ayrıca, ek iddianameyle birlikte tutuklanan eski Jandarma Alay Komutanı Mehmet Ülger ile İstihbarat Binbaşı Haydar Yeşil'in de ifadelerinin alınması bekleniyor.

Davayla ilgili hazırlanan 19 sanıklı ek iddianamede Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un, Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği görevini yürüttüğü 1993 yılı'nda, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekât Dairesi (TUSHAD) isimli gizli bir yapılanmayı kurduğu ve Ergenekon terör örgütünün talimatları doğrultusunda eylemler yaptığı ileri sürülmüştü. 6 yıldır süren davada yargılananlar şu isimlerden oluşuyor:

"Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Malatya Eski Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger, Binbaşı Haydar Yeşil, Astsubay Abdullah Atılgan, uzman çavuşlar Murat Göktürk, Mehmet Çolak, Adem Gedik ve Adil Akçay, İnönü Üniversitesi öğretim görevlisi Ruhi Abat, Levent Ercan Gelegen, Aykut Saka, İlker Çınar, Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Varol Bülent Aral ve Hüseyin Yelki.

MAHKEME BAŞKANINA TEHDİT: KAFANA SIKACAĞIM

Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada taşkınlık çıkaran tutuklu sanıklardan Varol Bülent Aral duruşma salonundan atılınca, Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa'ya "Senin kafana sıkacağım" diyerek bağırdı.

Geniş güvenlik önlemleri altında Malatya E Tipi ve Garnizon Komutanlığı askeri cezaevinde bulunan tutukluların mahkemeye getirilmesinin ardından 52'nci duruşmaya, gizli tanıkların dinlenmesine başlandı. Ancak bu sırada ayağa kalkan tutuklu sanıklardan Varol Bülent Aral, kendilerinin tanıklara soru sormalarına izin verilmemesi nedeniyle mahkeme Başkanı Kısa ile tartıştı. Mahkeme Başkanı Kısa'nın taleplerin savunmalar alındıktan sonra ele alınacağını belirtmesiyle itirazını sürdüren Aral, duruşma salonundan çıkarıldı. Jandarma tarafından dışarı çıkarılan Aral, "Yere batsın sizin adaletiniz, sahtekârlar. Bunların hesabı mutlaka sorulacak. Hayrettin Kısa senin kafana sıkacağım" diyerek bağırdı. Jandarmanın ağzını elleriyle kapadığı Aral daha sonra duruşmadan çıkarıldı.

Devam eden duruşmada daha sonra 2'nci iddianameyle tutuklanan İnönü Üniversitesi eski öğretim üyelerinden Ruhi Abat'ın savunmasına geçildi.

Duruşmayı öldürülen Alman Tilman Geske'nin eşi Suzanne Geske de izledi.

gazeteport
Bu haberi paylaş :
 
Destek : Halkın Gazetesi | KÜNYE | İLETİŞİM
Copyright © 2012. Halkın Gazetesi - Her Hakkı Saklıdır
Site Tasarım Harika Siteler