Home » , » SİRKECİ POLİS MERKEZİ’NE YÜRÜDÜLER

SİRKECİ POLİS MERKEZİ’NE YÜRÜDÜLER

Hazırlayan Unknown on 5 Mar 2013 | 20:27

İSTANBUL- Fatih’de gözaltına alınan arkadaşlarının polis merkezinde işkence gördüklerini gerekçesiyle bir grup kadın, polis karakolu önünde basın açıklaması yaptı. Hükümet ve polisler aleyhine slogan atan kadınlar, polis merkezi çevresinde önlem alan çevik kuvvete yumurta fırlattı.

SİRKECİ POLİS MERKEZİ’NE YÜRÜDÜLER
'Üniversiteli Kadın Kolektifi’nin çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, hükümetin kadına
yönelik şiddete karşı yeterli uygulama yapmadığını söyleyerek Cağaloğlu’ndaki Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binasını dün işgal etmişti. Daha sonra polis tarafından
gözaltına alınan 23 kadın Sirkeci Polis Merkezi’ne götürülmüştü. Karakoldaarkadaşlarına polis tarafından işkence yapıldığını iddia eden yaklaşık 30 kadın Sirkeci Tren Garı’nın önünde bir araya geldi. Ellerinde, "Bu karakolda işkence var. Kadınlar hesap soracak. Ayağa kalkıyoruz. AKP’ye, polisine meydan okuyoruz" yazılı pankart açan kalabalık grup, Sirkeci Polis Merkezi’ne yürüdü. Çevik kuvvet ekipleri polis merkezi önünde güvenlik önlemi aldı. Hükümet ve polis aleyhine slogan atan kadınlar basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Sedef Konak, dün gözaltına alınan arkadaşlarına karakolda polis tarafından işkence yapıldığını söyleyerek bu duruma tepki gösterdi. Basın açıklamasının ardından kadınlar, ellerindeki yumurtaları karakol önünde güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polislerine fırlattı. Grup daha sonra, dünkü olaylardan dolayı mahkemeye sevk edilen arkadaşlarına destek vermek için Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gitti.

 
RADİKAL
Bu haberi paylaş :
 
Destek : Halkın Gazetesi | KÜNYE | İLETİŞİM
Copyright © 2012. Halkın Gazetesi - Her Hakkı Saklıdır
Site Tasarım Harika Siteler