Home » , » LİDER YOLUNA DEVAM EDİYOR:2-1

LİDER YOLUNA DEVAM EDİYOR:2-1

Hazırlayan Unknown on 27 Oca 2013 | 21:19

2013 yılının ilk derbisinde Galatasaray sahasında ağırladığı Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ederek zirvede koltuğu saSpor Toto Süper Lig'de 19. haftanın en önemli maçında Galatasaray, Türk Telekom Arena'da karşılaştığı ezeli rakibi Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti ve zirvedeki yerini korumayı başardı. Ayrıca G.Saray ve Beşiktaş'ın yeni transferleri Sneijder ile Dentinho da oyuna ikinci yarıda dahil oldu.

Galatasaray maçın henüz 3. dakikasında genç yıldızı Emre Çolak'la 1-0 öne geçerken 45+2'de Albert Riera takımının soyunma odasına 2-0 önde girmesini sağladı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Beşiktaş, 47. dakikada Tomas Sivok'la durumu 2-1 yaparken Felipe Melo 61. dakikada rakibine tükürdüğü gerekçesiyle kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Kalan dakikalarda siyah beyazlı ekip beraberlik golünü bulamayınca mücadele 2-1 ev sahibi Galatasaray'ın üstünlüğü ile tamamlandı.

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 36 yaparken en yakın rakibiyle arasındaki puan farkını 5'e çıkardı. Siyah beyazlılar ise 31 puanda kaldı. Beşiktaş gelecek hafta Karabükspor'u sahasında ağırlarken Galatasaray deplasmanda Bursaspor ile mücadele edecek.
EMRE ÇOLAK ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ
Maça hızlı başlayan ev sahibi ekip Galatasaray, genç yıldızı Emrel Çolak'ın 3. dakikada attığı golle Beşiktaş karşısında 1-0 öne geçti.

Sağ kanattan Umut Bulut'un yaptığı ortaya uzak direkte tek vuruş yapan Emre Çolak, kaleci McGregor'ı mağlup etti ve takımını üstünlüğe taşıyan golü attı.

Son haftalarda performansı nedeniyle tartışma konusu olan Emre Çolak, derbiye golle başlayarak eleştirilere de yanıt vermiş oldu.

HILBERT NET GOLÜ KAÇIRDI

Karşılaşmanın hemen başında yediği golle neye uğradığını şaşıran Beşiktaş'ta futbolcular çabuk toparlandı.

Oyundan kopmayan siyah beyazlılar beraberlik golü için Galatasaray kalesine kalabalık gelmeye başladı. Maçın 24. dakikasında hızlı atağa çıkan Beşiktaş, Galatasaray savunmasını dengesiz yakaladı.

Olcay'ın pasında topla buluşan Hilbert, ileri çıkan kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı ancak vuruşunda top auta gitti.

MAÇTA GERGİN DAKİKALAR

İki takım da maça oldukça istekli başlarken zaman zaman oyuncular arasında yaşanan ikili mücadelelerde gergin anlar yaşandı.

Galatasaray'ın golü erken bulmasının ardından beraberlik için bastıran Beşiktaş, savunmada da sarı kırmızılılara yaptıkları sert müdahalelerle rakibi yıldırmaya çalıştı.

Beşiktaş'ın sert futboluna Galatasaray'da aynı şekilde karşılık verince hakem Tolga Özkalfa bazı pozisyonlarda kartına başvurmak zorunda kaldı.

RIERA KAFAYI KULLANDI

İlk yarının bitimine dakikalar kala duran top kazanan Galatasaray, Riera'nın kafa vuruşuyla soyunma odasına 2-0 öne gitme fırsatına sahip oldu.

Dakikalar 45+2'yi gösterirken Selçuk İnan sol kanatta kazanılan serbest vuruşta topun başına geçti. Selçuk İnan'ın sert ortasında İbrahim Toraman'ın markajına rağmen kafayı vuran Albert Riera şık bir gole imza attı ve skoru 2-0 yaptı.

Bu golün ardından hakem Tolga Özkalfa da ilk yarının bittiğini işaret eden düdüğünü çaldı.

İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI

Soyunma odasına 2-0 geride giren Beşiktaş, ikinci yarıya golle başladı.

Teknik direktör Samet Aybaba, ikinci yarıda Mehmet Akgün'ü kenara alırken Oğuzhan Özyakup'u oyuna sürdü.

Karşılaşmanın 47. dakikasında Beşiktaş'ın kazandığı kornerde Tomas Sivok kafaya iyi yükseldi ve durumu 2-1 yapan golü attı.

SNEIJDER OYUNA GİRDİ

Galatasaray'ın yeni transferi Wesley Sneijder, 57. dakikada Emre Çolak'ın yerine oyuna dahil oldu.

Hollandalı futbolcunun oyuna girdiği sırada Türk Telekom Arena'da bütün taraftarlar ayağa kalkarken yeni yıldızlarını alkışlarla karşıladılar.

Beşiktaş'ın yeni transferi Dentinho da 59. dakikada Olcay Şahan'ın yerine karşılaşmaya dahil oldu.

FELIPE MELO KIZARDI

Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Felipe Melo, 61. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Beşiktaş'ta oyuna sonradan giren Oğuzhan ile yaşadığı ikili tartışma sonrasında hakem Tolga Özkalfa, Felipe Melo'ya direkt olarak kırmızı kart gösterdi. Lig TV görüntülerinden Galatasaraylı futbolcunun Oğuzhan'a tükürdüğü görülürken sarı kırmızılı futbolcuların itirazları sonuç vermedi.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Galatasaray, taraftarı önünde sahadan 2-1 galip ayrıldı

FOTOSPOR
Bu haberi paylaş :
 
Destek : Halkın Gazetesi | KÜNYE | İLETİŞİM
Copyright © 2012. Halkın Gazetesi - Her Hakkı Saklıdır
Site Tasarım Harika Siteler