Home » , » TEK DOKTORLU HASTANE

TEK DOKTORLU HASTANE

Hazırlayan Unknown on 26 Ara 2012 | 07:39

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde AB standartlarında yapılan devasa hastane göz kamaştırırken, kadro olmasına rağmen atama yapılmaması nedeniyle doktor sıkıntısı yaşanıyor. Tek bir doktorun görev yaptığı hastanede vatandaşlar dört gözle atama bekliyor Bursa'nın Orhaneli ilçesinde AB standartlarında yapılan devasa hastane göz kamaştırırken, kadro olmasına rağmen atama yapılmaması nedeniyle doktor sıkıntısı yaşanıyor. Tek bir doktorun görev yaptığı hastanede vatandaşlar dört gözle atama bekliyor.
İMZALAR ATILDI, HASTANE AB'Lİ OLDU
Hastanenin Avrupa Birliği'ndeki hastanelerle yarışacak konumda yapılarak hizmete açıldığını belirten Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, "Hastanemizi 2005 yılında bir bölge hastanesi yapalım diye düşünmüştük. O zaman Çalışma Bakanımız Faruk Çelik, Milletvekilimiz Faruk Anbarcıoğlu, il başkanımız ve diğer milletvekillerimizle konuştuk. Buraya bir hastane yapaya karar verdik. Daha sonra Orman Müdürlüğümüzün bir arazisini Sağlık Bakanlığı'na devrini yaptık. Tam hastane projesi yapacaktık ki, Türkiye Avrupa Birliği ile uyum yasası kapsamında sağlıkta imza attılar. Biz de yapacağımız hastaneyi AB standartlarında yapmamız gerektiğini düşündük ve yola çıktık" dedi.
ÖZEL HASTANELERİ ARATMIYOR
Orhaneli Devlet Hastanesi'nin dünyada hiçbir örneği olmadığının altını çizen Başkan Tatlıoğlu, "Hastanemizin projesi için tam 2 yıl uğraştık. Şükürler olsun, Türkiye'de ilk defa AB standartlarında 50 yataklı bir hastanemiz var. Türkiye'nin çeşitli illerinden hastanemizi örnek alarak incelemeye geliyorlar. 5 yıldızlı otel statüsünde bir hastane. Hastane personelinin güler yüzlü hizmetiyle özel hastaneleri aratmayacak durumda. Hastanemizde doktor eksikliği var ama, bunlar da önümüzdeki süreçte giderilecek. Orhaneli ciddi anlamda bir devlet hastanesini kazandı. Türkiye'de ilk AB standartlarında bir hastanedir. Allah kimseyi hasta etmesin, hastanesiz de bırakmasın" diye konuştu.
KOCA HASTANEYE YAKIŞIYOR MU?
5 yıldızlı otel statüsünde devasa olarak yapılan Türkiye'nin örnek aldığı Orhaneli Devlet Hastanesi'nde yaşanan doktor sıkıntısı ise vatandaşları isyan ettirdi. Hastanede kadro olmasına rağmen tek doktorun görev yaptığını belirten vatandaşlar, "Bu hastaneyi yöremize ve ilçemize kazandırılmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Ancak, böyle bir hastanede tek doktorun olması düşündürücü. Kadro olmasına rağmen genel cerrahi uzmanı, doğum doktoru, anestezi uzmanı ve diğer birimlerin doktor kadro boş duruyor. Bu durum koca hastaneye yakışıyor mu? Şaşalı bir açılış töreninin ardından herkes çekip gitti. Doktor var mı, yok mu? Hastanede neler oluyor diye soran yok. Bir doğum olayımız oluyor. Doğum için bozuk yollardan geçerek Bursa'ya gidip hastane arıyoruz. Devasa bir hastanemiz var diye övünemiyoruz. Ameliyatlarımız doktor olmadığı için yapılamıyor. Bir dahiliye doktorumuz haricinde hastalara bakacak doktor yok. Siyasilerimiz, yetkililerimizin bu durum vicdanlarına sığıyor mu? Madem ki doktor gönderilmeyecekti, ne gerek vardı böyle bir hastaneye. Sağlık ocağı bize yeterdi. Bu kadar para harcamaya gerek yoktu. Vergilerimizle yapılan bu hastanenin içinin acilen doldurulmasını, doktor sıkıntısının giderilmesini istiyoruz" diye tepki gösterdiler.
Öte yandan Bursa İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, konuyla ilgili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin ilgilendiğini bildirirken, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Bu hastanede 1 doktor çalışıyor - ÖZEL HABER    Bu hastanede 1 doktor çalışıyor - ÖZEL HABER






bursada bugün-özel

Bu haberi paylaş :
 
Destek : Halkın Gazetesi | KÜNYE | İLETİŞİM
Copyright © 2012. Halkın Gazetesi - Her Hakkı Saklıdır
Site Tasarım Harika Siteler