Home » , , » İSTANBUL'DA BAĞIMSIZ FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

İSTANBUL'DA BAĞIMSIZ FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

Hazırlayan Unknown on 6 Şub 2013 | 10:05

12.!f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivalinin programı açıklandı.
Dünyanın önemli festivallerinde ilgi görmüş filmlerin Türkiye galalarına ev sahipliği yapacak 12. !f İstanbul, 14-24 Şubat tarihleri arasında Maximum Kart partnerliğinde, Cinemaximum sinemalarında gerçekleşecek.

Arjantin’den Brezilya’ya, Danimarka’dan Fransa’ya, dünyanın dört bir yanından 84 filmin gösterileceği !f İstanbul, İstanbul’dan sonra 28 Şubat’ta Ankara ve İzmir’de konaklayacak. Bu yıl Leos Carax, Miguel Gomes, Jose Rivera gibi ünlü isimleri İstanbul’da ağırlayacak olan !f İstanbul, Reha Erdem’in "Jin", Richard Linklater’in "Bernie", Hong Sang-soo’nun "Bambaşka Bir Ülkede", Noah Baumbach’ın "Frances Ha", Walter Salles’in "Yolda", Xavier Dolan’ın "Laurence Anyways" filmlerinin Türkiye galalarına ev sahipliği yapacak.

2012’nin ilgi gören Martin McDonagh’ın "7 Psikopat", Lee Daniels’in "The Paperboy", Ben Lewin’in "The Sessions" ve Kim Nguyen’in "Savaş Cadısı" adlı filmleri de sinemaseverlerle ilk kez festival kapsamında buluşacak. Festivalin uluslararası yarışması Keş!f’te ise 9 film Miguel Gomes, Denis Côté, Richard Peña, Marianne Slot ve Meltem Cumbul’dan oluşan jürinin önüne çıkacak ve yılın en ilham verici yönetmeni aranacak.


HABER365.COM
Bu haberi paylaş :
 
Destek : Halkın Gazetesi | KÜNYE | İLETİŞİM
Copyright © 2012. Halkın Gazetesi - Her Hakkı Saklıdır
Site Tasarım Harika Siteler