Home » , , » TARİHİ ESER OPERASYONU:7 KİŞİ GÖZALTIN'DA

TARİHİ ESER OPERASYONU:7 KİŞİ GÖZALTIN'DA

Hazırlayan Unknown on 8 Şub 2013 | 14:01

Mersin'in Mut İlçesi'nde jandarmanın gerçekleştirdiği tarihi eser operasyonunda bin 20 sikke ve 150'ye yakın metal figür ele geçirildi, 7 kişi gözaltına alındı.
Mersin İl Jandarma İstihbarat Müdürlüğü ile Mut İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, uzun süredir yaptıkları takibin ardından çeşitli yerlerden kaçak kazı yapılarak çıkarılan Roma, Helenistik, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait bin 20 sikke ile 150'ye yakın metal figürü yaptığı operasyonla ele geçirdi. Mersin'den tarihi eserleri almak üzere Mut'a gelen Y.A. (42), M.A.B. (45) ve A.Ç. (44), satıcı R.U. (33), H.S. (39), M.Ş. (40) ve Z.D. (36) ile Kadıköy'de buluştukları sırada jandarmalar baskın yaptı. Operasyonda tarihi eserlerle birlikte dizüstü bilgisayar ve define aramakta kullanılan çeşitli aletler ele geçirildi. Gözaltına alınan 7 şüpheli, jandarmada yapılan sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden R.U. serbest bırakılırken, diğer sanıklar tutuklandı.
Bölgede son yıllarda tek seferde ele geçirilen en fazla tarihi eser olduğu belirtilen sikke ve metal eserler Silifke Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi.

AKTİFHABER
Bu haberi paylaş :
 
Destek : Halkın Gazetesi | KÜNYE | İLETİŞİM
Copyright © 2012. Halkın Gazetesi - Her Hakkı Saklıdır
Site Tasarım Harika Siteler