Home » , , » KÜLTÜRSANAT ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

KÜLTÜRSANAT ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Hazırlayan Unknown on 29 Kas 2012 | 18:20

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Ödülleri Töreni, Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Gül'ün ev sahipliğinde gerçekleşti



Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Cumhurbaşkanı Gül'ün ev sahipliğinde yapılan törende ödüle layık görülen isimler Selim İleri, Ahmet Hatipoğlu ve Şükrü Hanioğlu oldu.

"MÜKEMMELLİYETİN SONU YOKTUR"

Cumhurbaşkanı Gül, törende şöyle konuştu:

"Esas başarılar kültür sanat bilim alanındaki kazanımlar ile gerçekleşiyor ve biz Türkiye olarak böyle bir değişim süreci devam ederken ki bu süreç devam etmesi gereken bir süreçtir. Çünkü mükemmel olmak için ne kadar çok çalışsanız azdır. Mükemmeliyetin bir sonu yoktur.

Türkiye olarak sanat kültür bilim alanına önem vermenin onu öne çıkarmanın zamanı çoktan geldi. Türkiye gibi pek çok medeniyetlere ev sahipliği yapmış. Bu topraklarda bırakılan kültür miraslarını bugün hepimizin zenginliği olarak nasıl görüyorsak, bizim de şimdi Türk milleti olarak bırakacağımız sadece kendi insanlarımıza değil, bütün insanlığa hediye edeceğimiz muhakkak ki sanat kültür bilim başarıları söz konusu olacaktır. Bunlar hiçbir zaman yerli olarak kalmamaktadır. Bunlar belli noktadan sonra evrenselleşmektedir."

ÖDÜL KAZANANLAR

Ödül töreni öncesinde İstanbul Sazendeleri mini bir konser verdi. 2012 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'ne; edebiyat dalında Selim İleri, tarih alanında Prof. Dr. Şükrü Hanioğlu ve müzik dalında Ahmet Hatipoğlu değer görüldü. Arkeoloji alanında ise ödül, Zeugma Antik Kenti ve Müzesi'ne verildi. Arkeoloji alanındaki ödülü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay aldı. Ödül sahipleri ödüllerini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den aldı


Gül'ün Ödülleri Sahiplerini Buldu

KAYNAK:sondakika.com
Bu haberi paylaş :
 
Destek : Halkın Gazetesi | KÜNYE | İLETİŞİM
Copyright © 2012. Halkın Gazetesi - Her Hakkı Saklıdır
Site Tasarım Harika Siteler