Home » , » İKİ AİLE PAPAĞAN YÜZÜNDEN MAHKEMELİK OLDU

İKİ AİLE PAPAĞAN YÜZÜNDEN MAHKEMELİK OLDU

Hazırlayan Unknown on 4 Ara 2012 | 18:00

 İzmir'de iki aile arasında "papağanın sahibinin kim olduğu" yönünde çıkan tartışma mahkemeye taşındı.
İzmir 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, davacı Neşe A, davalı Emin Gökhan T. ile tarafların avukatları katıldı.
Emin Gökhan T. hakkında "Kaybolmuş veya hata sonucu ele geçirilmiş eşya üzerinde tasarruf" suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istenen davanın duruşmasına "Timneh" cinsi papağan da getirildi.
Taraflar, papağanın kendilerine ait olduğunu savundu. Davaya çağrılan bilirkişi veteriner hekim Ali Kutludayıoğlu, sanığın babasının duruşma salonuna getirdiği papağan ile müşteki tarafın dosyaya ibraz ettiği fotoğrafları karşılaştırdı.
Kafeste getirilen papağanın müştekinin ibraz ettiği ve duruşmada sanığın gösterdiği fotoğraflara çok benzediğini dile getiren Kutludayıoğlu, "Bu papağanlar birbirlerine çok benzerler. Suça konu papağan ince yapılıdır, ayı rt edilmeleri çok zordur" dedi.
Hakim, davacı Neşe A'nın papağanının evinde bulunduğunu belirttiği tüylerini ve diğer kanıtlarını hazırlaması istemiyle duruşmayı erteledi.
Davacı Neşe A, mayıs ayında papağanını hava alması için balkona çıkardığını, bu sırada kuşun uçtuğunu, sesini duyduğu hayvanın davalı Emin Gökhan T'nin evinde bulunduğunu iddia etmişti. Emin Gökhan T'nin papağanın kendilerine ait olduğunu söylemesi üzerine Neşe A. dava açmıştı.
Davalı Emin Gökhan T. ve ailesi ise papağanı ocak ayında bir başka kişiden satın aldıklarını belirtmişti.    


 

 
TÜRKİYE
 
 
 
 
 
 
 
 



Bu haberi paylaş :
 
Destek : Halkın Gazetesi | KÜNYE | İLETİŞİM
Copyright © 2012. Halkın Gazetesi - Her Hakkı Saklıdır
Site Tasarım Harika Siteler