Home » , » BAŞBAKAN'DAN YUMUŞAMA SİNYALLERİ

BAŞBAKAN'DAN YUMUŞAMA SİNYALLERİ

Hazırlayan Unknown on 31 Oca 2013 | 11:10

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, uzun tutukluluk süreleri ilgili olarak, “Tutuksuz yargılanmaları mümkündü. Dilerim hakimler ellerini çabuk tutar” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Merkez Bina’da Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile görüştü. Görüşmesinin ardından Lübnanlı mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, Lübnan ile ikili ilişkilerin artarak devam edeceğini vurguladı. Mikati ise, Başbakan Erdoğan'ın Türkiye için uluslararası alanda kendisinden destek istediğine değinerek, bu konuda destek sözü verdiklerini ifade etti.

Mikati, Lübnan-Suriye sınırında Suriye yönetimine ait kimyasal silah taşıyan bir konvoyun İsrail uçakları tarafından vurulduğu iddiasının doğru olup olmadığı sorusuna ise, bu iddiayı toplantı sırasında öğrendiğini ancak şu anda doğrulayamayacağını kaydetti. Mikati, bu konu ile ilgili olarak Lübnan ordusu yetkilileriyle görüşeceğini de söyledi.

“BİR KARAR ALALIM, ŞU REFAH HUZUR ORTAMINI ÜLKEMİZDE YAKALAYALIM”
Başbakan Erdoğan sorulan bir soru üzerine, İmralı sürecinde yerli ve yabancı bütün muhataplarla görüşüldüğünü ve görüşülmeye devam edileceğini ifade etti. Başbakan, Kuzey Irak’taki muhataplarıyla da görüştüklerini belirterek, "Uluslararası camiada da siyasi muhataplardan istifade edeceksek onlarla da görüşürüz, nitekim görüştük görüşüyoruz, bakan arkadaşlarımız da görüştü. Bundan sonra da görüşebiliriz” dedi. Bölgesel yönetimin Irak parlamentosunda ve eyalet yönetiminde olduğuna değinen Erdoğan, “Bir karar alalım, şu refah huzur ortamını ülkemizde yakalayalım. Halkımın bu sürece bakışı çok olumlu, yaptırdığım kamuoyu araştırmalarında da bunu görüyorum” ifadelerini kullandı.

UZUN TUTUKLULUK SÜRELERİ
3. yargı paketinin içinde yer alan hükümler ile tutuksuz yargılanmanın mümkün hale geldiğine değinen Erdoğan, “Fakat buna rağmen işler seri yürümüyor. İşlerin bu kadar seri yürümeyişi de bu işleri tabi ciddi manada sıkıntıya sokuyor. Yargı bu süreci daha da hızlandırsın ve bir an önce bu adımlar atılsın” temennisinde bulundu.
TSK’da görevli veya emekli olan subayların yargılanma süreçleri ile ilgili olarak Erdoğan, “Tutuksuz yargılama süreci içerisinde devletin bu denli önemli olan kurum ve kuruluşları en azından bu çalışma sürecinde herhangi bir aksama meydana gelmeyecek ve bu çalışma sürecini de başarıyla sürdürecektir” değerlendirmesinde bulundu. Başbakan Erdoğan bir televizyon programında yaptığı “emekli olan paşalarımız hepsi bu davetlere uydular, geldiler ifadelerini verdiler. İfadelerini verdikten sonra da tabii tutuklandılar ama tutuksuz olarak da bunlar yargılanabilirdi” sözlerini hatırlattı.

YARGIYA MÜDAHALE ETME YETKİMİZ YOK AMA

Erdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Muvazzaf olan subaylarımız, astsubaylarımız hepsi yine davet edildiler ve kendileri gidip ifadelerini verdiler. Ondan sonra da tutuklanarak, bunlarda tutuksuz yargılama sürecine giren zaten çok az oldu. Büyük bir çoğunluk ki şu ana kadar herhalde 400'ü buluyor, bunlar şu anda içeride ve hala bu sürece yönelik de bazı yeni adımlar şu anda planlanıyor. Ben, bu konuda 4. yargı paketinde yeni bir düzenlemeye gerek yok ama bu anlayışın değişmesi lazım diye düşünüyorum ve gerekli düzenlemeler zaten var. Kararı elbette yargı verecektir. Yargıya bu konuda müdahale etme yetkimiz yok ama bir siyasi sorumluluğun gereği olarak, ülkeyi yöneten, yasamanın içinde olan ve siyasi sorumluluk taşıyan insan olarak, bir Başbakan olarak bunu özellikle ifade etmek durumundayım. Çünkü bu komuta kademesinin içerisinde beraber çalıştığımız arkadaşlarımız var. Onların durumlarını biliyorum. Bu konudaki hassasiyetlerini biliyorum ve bunu bildiğim için de diyorum ki bu tutuksuz yargılama süreci devam edebilir. Ondan sonra hükmü verirsiniz.
Gazeteport

Bu haberi paylaş :
 
Destek : Halkın Gazetesi | KÜNYE | İLETİŞİM
Copyright © 2012. Halkın Gazetesi - Her Hakkı Saklıdır
Site Tasarım Harika Siteler