Home » , , » CHP'NİN KREDİSNE İHTİYACIMIZ YOK

CHP'NİN KREDİSNE İHTİYACIMIZ YOK

Hazırlayan Unknown on 6 Oca 2013 | 12:35

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “terör sorununu çözmek için hükümete kredi veriyoruz” açıklamasına tepki gösteren Başbakan Erdoğan, “Sen nereye kredi vereceksin, sen krediye muhtaçsın” dedi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele konusunda AK Parti'ye yeni kredi açtıklarını belirten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Sen nereye kredi vereceksin, sen krediye muhtaçsın bir defa" diye seslendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, beş gün sürecek Gabon, Nijer ve Senegal'i kapsayan Afrika gezisi öncesinde havaalanında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, terörle mücadele sürecinin nasıl devam edeceğinin sorulması ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan gelen destek mesajının hatırlatılması üzerine, terörle mücadelenin devlet ve hükümet olarak iki ayaklı yürütüldüğünü belirterek
şunları söyledi:"Olayın bizim açımızdan iki ayağı var: Bir devlet ayağıdır, iki siyaset ayağıdır. Bunu bilmeyen ve anlamayanlar var. Siyasetle, hükümetle, hükümet etmeyle, devleti yönetmeyle devlet mekanizmalarının çalıştırılmasındaki inceliği ayırt edemeyen siyasetçiler de var. Biz burada bu inceliği koruyarak bir yol takip ediyoruz. Burada daha önce başladığımız süreci devam ettirme gayretindeyiz."

ŞU AN OSLO YOK AMA ÖNÜNÜ DE KAPATMAMALI

Bu konuyla ilgili olarak daha önce yaptığı açıklamalarda siyasetin terörle mücadelede çeşitlienstrümanları olduğunu belirttiğini hatırlatan Erdoğan, bu konuda en önemli enstrümanın her zaman istihbarat olduğunu yineledi. Kendilerinin siyasetçi olarak görüşmelerin içinde bulunmadığını hatırlatan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben bir yolculuğumda bir ifade kullandım:"Terörle mücadele siyasetçi ile müzakere ederiz'
dedim. Müzakereler farklı görüşmeler farklı şeylerdir. Bu görüşmeleri yaparsınız, görüşmeler esnasındaki gelişmelere göre adımınızı atarsınız. Bundan önce bir Oslo olayı vardı. Ama şu anda bizim gündemimizde Oslo yok. Gelecekte buna benzer farklı gelişmeler
olabilir mi olabilir, bunun önünü kapamanın da bir anlamı yok. Bu Oslo olmaz başka yerde olur. Biliyorsunuz, Avrupa bölücü terör örgütünün siyasi ayağıdır. Ama nerede? Kendi içinde siyasi ayağıdır. Onlar şu anda İmralı'ya farklı yaklaşmaktadır. Bu hassasiyetleri ve incelikleri iyi görmemiz lazım."

KENDİSİ MUHTAÇ-I HİMMET DEDE

Türkiye'deki STK'ların ve medyanın terörle mücadele sürecinde kendilerine yeterince katkı vermediğinden yakınan Erdoğan, başarının el ele vermekle mümkün olduğunu belirtti. Herkesin bu süreçte üstüne düşeni yapması gerektiğini ifade eden Erdoğan, CHP lideri
Kılıçdaroğlu'ndan gelen destek mesajı hakkında da şunları kaydetti:"Anamuhalefet, "Kredi veriyoruz' diyor. Kendisi muhtaç-ı himmet dede, nerede kaldı gayrıya himmet ede. Sen nereye kredi vereceksin, sen krediye muhtaçsın bir defa, dur bakalım. "Bu işin çözüm yeri
Meclis'tir' diyor. Meclis'te bugüne kadar bununla ilgili çok bilgiler verildi. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış, bunlar buna doymuyor."

HEPİNİZ ŞAHİTSİNİZ TALİMATI VERİYORUM

CHP'nin terörün çözümü için daha önce AK Parti'yi ziyaret ettiğini, burada diğer partiler destek vermese de bir ortak komisyon önerisini AK Parti olarak sunduklarını, hatırlatan Erdoğan, "Ama dürüst olması lazım, dürüst değil sıkıntı burada. Televizyonlarda maalesef hala doğru olmayan, gerçeği yansıtmayan açıklamalar yapıyor, insanı bu üzüyor. Dürüstsen,samimiysen o ziyarette benim yanımda Başbakan Yardımcım da, Ömer Bey'de Grup Başkanvekilim Mahir Ünal da yanımızdaydı. Kendileri de 3 arkadaşıyla geldi, ben 3 arkadaşımı görevlendirdim. Kendisi de bu 3 arkadaşını görevlendiriyorsa hemen çalışmaya başlasınlar, ne yapılacaksa beraber yapalım. Yasal düzenlemeyse yasal düzenleme.
İktidar bu adımları atmıyorsa bunları konuşma hakkın var. Ama iktidar konuşulup da ortaya konan ya da biz sözleşmenin gereğini yerine getirmiyorsa o zaman sözleşmeyi de çıkarırsın. Sözleşmeleri de bazen son bütçe müzakerelerinde olduğu gibi yanlış okuyor. Kendi yardımcısı Akif Hamzaçebi, "Bu hemen olmaz birkaç ay müsaade edin' dediler. Biz üç ayı devirdik. Buna rağmen yine söylüyorum, samimiyse, dürüstse versin üç arkadaşına talimatı. Ben üç arkadaşıma hepinizi şahit tutarak talimatı veriyorum. Bu çalışmayı başlatalım. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı bu sözü veriyor. Arkadaşlarım hazır, bu
çalışmayı yapalım ama dürüst olalım" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afrika seyahati öncesinde havaalanında açıklama yaptı ve soruları yanıtladı

Yeni başlamış bir süreç değil. Tüm gayretimiz terörle mücadelede başarılı olabilmek, ülkemize huzur ve refahı tam manasıyla getirebilmek. Olayın bizim açımızdan iki ayağı var. Bir devlet, iki siyaset ayağıdır. Bunu ayırt edemeyen siyasetçiler var.

Daha önce başladığımız sürecin gayreti devam ettirmek niyetindeyiz. Devletin en önemli enstrümanı istihbarat teşkilatıdır. Bu adımı attık, atıyoruz, atacağız. Bizler böyle bir görüşmenin içinde olmadık. Daha önce ‘Terörle mücadele, siyasetçiyle müzakere ederiz’ dedim. Şu an gündemimizde Oslo yok. Bunun önünü kapamanın anlamı yok, Oslo olmaz başka bir yer olur. Hassasiyet ve incelikleri görmemiz lazım. El ele verebilirsek başarılı oluruz. Ne yazılı görsel medya ve STK’lardan destek alamıyoruz. Böyle bölücü terör örgütüyle mücadele olmaz.

Sen nereye kredi vereceksin, sen krediye muhtaçsın. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış, bunlar doymuyor. Dürüst değil, dürüst olması lazım. Doğru olmayan, gerçek olmayan açıklamalar yapıyor.

Ben üç arkadaşımı görevlendirdim, kendisi de arkadaşlarını görevlendirsin. Yasal düzenlemeyse yasal düzenleme, beraber ne yapılması gerekiyorsa yapalım. CHP Genel Başkan Yardımcısı Akif Hamzaçebi ‘Bize üç ay müsaade edin’ dedi, üç ayı devirdik. Samimiyse, dürüstse versin üç arkadaşına talimatı bu çalışmayı başlatalım.”

MYNET
Bu haberi paylaş :
 
Destek : Halkın Gazetesi | KÜNYE | İLETİŞİM
Copyright © 2012. Halkın Gazetesi - Her Hakkı Saklıdır
Site Tasarım Harika Siteler