Home » , » TORUNLARIYLA KUTLADI

TORUNLARIYLA KUTLADI

Hazırlayan Unknown on 30 Oca 2013 | 06:50

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde yaşayan 1913 doğumlu Ramazan Külahlı, 100'üncü yaş gününü kutladı 


Orhaneli Belediyesi Üçüncü Bahar Yaşam Merkezi'nde kalan Ramazan Külahlı, ilk doğum günü partisini yaşlılar ve çocukları ile kutladı.

Resmi kayıtlara göre 1913 doğumlu görünen Ramazan Külahlı’ya belediye sürpriz bir doğum günü partisi düzenledi. 100 yıl sonra ilk kez doğum günü pastasını üfleyen Ramazan Dede’ye ilk dilimi Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ikram etti. Tatlıoğlu, “Bu projemizle yaşlılarımızın sosyal hayata katılımlarını ve sosyalleşmelerini hedefledik. Her hafta yaşlılarımız değişik bir aktivite ile bir araya geliyor. Bu hafta ise Ramazan amcanın doğum gününü kutladık” dedi.

Halen kendi işlerini kendi gören, zaman zaman da çocuklarının işlerine yardımcı olan Ramazan Külahlı, hayatında ilk kez kendisi için doğum günü partisi düzenlendiğini belirterek, “Çok kötü günler gördük. Yunan işgali sırasında 6 yaşındaydım. Yunanlılar bir at arabasının arkasına tahta ve çıra doldurup ev ev Orhaneli’ni yaktı. Bizler ormanlara kaçtık. Günlerce meşe palamutlarını yiyerek karnımızı doyurduk. Yunan işgalini dün gibi hatırlıyorum. Çok şükür bugün her şeyimiz var” diye konuştu.
Bu haberi paylaş :
 
Destek : Halkın Gazetesi | KÜNYE | İLETİŞİM
Copyright © 2012. Halkın Gazetesi - Her Hakkı Saklıdır
Site Tasarım Harika Siteler