Home » » KADIN MAHKUM OLMAYAN CEZAEVİNE KADIN DOĞUMCU ATANDI

KADIN MAHKUM OLMAYAN CEZAEVİNE KADIN DOĞUMCU ATANDI

Hazırlayan Unknown on 28 Şub 2013 | 09:18

Kadın tutuklu ve hükümlü bulunmayan Silivri Cezaevi revirinde, bir kadın doğum uzmanı doktorun görevlendirildiği bildirildi. CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal Gazeteport’a, ‘’Silivri Cezaevinde kadın hükümlü veya tutuklu yok ama revirde nöbetçi kalan doktorlardan birinin branşı kadın doğumcu’’ dedi.
Gazeteport’un haberine göre; Tanal ve 23 arkadaşı, TBMM Başkanlığına bir önerge vererek Cezaevlerindeki yaşam koşulları ve fiziki şartların araştırılmasını istediler. Önergede, ‘’Cezaevlerindeki hükümlü ve tutukluların içinde bulundukları şartlar son derece kötüdür’’ denildi ve şu görüşler savunuldu:
“Özellikle Kandıra, Diyarbakır, Silivri, Tekirdağ Cezaevlerindeki yaşam şartları, hükümlü ve tutukluların onurlu bir yaşam sürdürmelerini engellemektedir. Cezaevlerinin imar planları ile uyumlu olup olmadığı, fiziki şartlarının durumu araştırılmalıdır. Kapasitelerinin üstünde hükümlü ve tutuklu bulundurulması, verilen günlük gıda miktarları, tedavi olanaklarının durumu incelenmelidir. Revirlerde görev alan doktorların sadece mesai saatlerinde muayene ve tedavi yaptıkları bilinmektedir. Bu durumda mesai saatleri dışında hastalanan hükümlü ve tutukların durumları hakkında da bir çalışma yapılmalıdır. Örneğin, Silivri Cezaevinde hiç kadın hükümlü veya tutuklu bulunmamasına rağmen, branşı kadın doğum olan doktorların da revirde görev aldı.
Bu haberi paylaş :
 
Destek : Halkın Gazetesi | KÜNYE | İLETİŞİM
Copyright © 2012. Halkın Gazetesi - Her Hakkı Saklıdır
Site Tasarım Harika Siteler