Home » , » AYBABA YENİ KARTALIN RAPORUNU YÖNETİME VERDİ

AYBABA YENİ KARTALIN RAPORUNU YÖNETİME VERDİ

Hazırlayan Unknown on 16 Mar 2013 | 06:38

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba’nın yeni sezon transfer raporunu yönetime teslim etti.Kalede ilk tercih Tolga Zengin, plase Sinan Bolat… Savunmada Escude gidiyor, yabancı bir stoper geliyor. İki Serdar; Kurtuluş ve Gürler, sağ kanada düşünülüyor. Niang’ın da bonservisi alınıyor.Samet Aybaba, ligin bitimine 9 hafta kalmasına rağmen gelecek sezonun raporunu Futbol Komitesi’ne teslim etti. Takım içerisinde yer alan durumları kritik oyuncularla ilgili görüşlerini tek tek yazan tecrübeli teknik adam, eksik bölgelere yapılacak takviyeler hakkında da yönetime bilgi verdi. Kaleyi yerli bir oyuncuya verecek Aybaba, stopere ise ismi sır gibi saklanan bir yabancı istiyor; Niang’ın da takımda kalması söz konusu.

İşte Samet Aybaba’nın yönetime sunduğu raporun satır başları:

1- Yabancı sayısının yıllar içinde kademeli olarak azalacak olması nedeniyle bu bölgeye yerli bir isim alınmalı. İlk tercihim Tolga Zengin. Oyuncu gelmek istiyor ancak kulübünde bir problem çıkarsa Sinan Bolat, bu mevkii için ideal bir isim. Kadromuzda olan Cenk ve başka bir yerli kaleci, bizim için yeterli olur.

2- Escude’ye yeni sezon için takım bulmasını söyleyebilirsiniz. Ancak bu bölge için yine bir yabancı oyuncu düşünüyoum. Sivok’un yanında yine onun gibi teknik bir oyuncu olmalı. İzleme Komitesi’nin Afrika Kupası’nde beğendiği iki stoper birkaç kez daha izlenebilir. Bu oyuncuların kasetlerini ben de yakından takip ediyorum.

3- Birinci madde de belirttiğim gibi yabancı sayısını azatmalıyız. Bu nedenle de sözleşmesi bitecek olan Hilbert’in durumunu göz önüne getirmek gerek. Elazığspor’dan Serdar Gürler ve Gaziantepspor’dan Serdar Kurtuluş ile yapılan görüşmeler devam ettirilmeli.

4- Niang geldiği günden bu yana, eksiği olmasına rağmen takıma faydası dokunan bir oyuncu. Eğer bir kez daha kiralama yoluna gidilirse formu düşebilir. Maliyetine göre bonservisini almak için çalışabiliriz.

5- İbrahim Toraman ile sözleşme mutlaka yenilenmeli. Kaptan, takım için çok önemli bir oyuncu; aynı zamanda da iyi bir lider ve genç oyuncular için bir ağabey görevi görüyor. Muhammed ile de sözleşme yenilenmeli. Gelecek sezon kiralık gidip gitmeyeceğine ise sezon başı kampından sonra karar verebiliriz.

6- Dentinho’yu geldiği günden bu yana görme şansımız olmadı. Kalan haftalarda değerlendireceğiz ancak bu oyuncu için de kararımızı sezon başı kampından sonra verebiliriz. Gerek duyulursa kiralık sözleşmesi sonlandırılır.

7- Mehmet Akyüz ve Mehmet Akgün gönderilebilir. Ancak Hilbert’in gitmesi durumunda Mehmet Akgün, yedek sağ bek olarak takımda kalabilir.

8- Sezon öncesi kampına bu kez de birçok genç oyuncu götürmeyi planlıyoruz. Bu yüzden A2 takım ve alt kategoriler hakkında raporumu daha ayrıntılı olarak sunacağım.



AMK
Bu haberi paylaş :
 
Destek : Halkın Gazetesi | KÜNYE | İLETİŞİM
Copyright © 2012. Halkın Gazetesi - Her Hakkı Saklıdır
Site Tasarım Harika Siteler