Home » , » ULUSAL KANSER KONGRESİ ANTALYADA YAPILACAK

ULUSAL KANSER KONGRESİ ANTALYADA YAPILACAK

Hazırlayan Unknown on 6 Mar 2013 | 19:08

Birincisi 1975 yılında gerçekleştirilen Ulusal Kanser Kongresi`nin 20.’si Türk Pediatrik Onkoloji Grubu, Türk Tıbbi Onkoloji ve Türk Radyasyon Onkolojisi derneklerinin birlikteliği ile 19-23 Nisan 2013 tarihleri arasında Susesi Otel Antalya’da gerçekleştiriliyor.
20. Ulusal Kanser Kongresi Başkanı Prof. Dr. M. Tezer Kutluk, Küresel düzeyde her yıl 12 milyondan fazla insanın kanser olduğu bir dönemde, sorumluluklarımızın bilincinde olarak kansere karşı hep birlikte mücadele etmekteyiz diye belirtti. Prof. Dr. Kutluk: “2011 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kanseri de içerecek şekilde, bulaşıcı olmayan hastalıkları gündemine almış ve 200`e yakın ülkenin temsilcilerinin katılımı ile Dünya`nın kanserle mücadelede yapması gereken eylemler konuşulmuştur. Bu açıdan önümüzdeki yıllar kanserle savaşta önemli gelişmeler yaşanacaktır. Ulusal kanser kongreleri ülkemizde son gelişmelerin konuşulması, tartışılması için önemli bir fırsat oluşturmaktadır.” dedi.

Ülkemizdeki kanser alanında yaşanan gelişmeler anlatılacak

Yoğun bilimsel kurul çalışmalarının ardından, kanser konusundaki genel ve güncel konuların alanında uzman ulusal ve uluslararası konuklarımız ile en etkili şekilde konuşulması planlandığını belirten Prof. Dr. Kutluk şöyle devam etti: “Giderek ilerleyeceğine inandığımız hedefe yönelik tedavilerin önem kazandığı bu dönemde, tedavi seçeneklerinin karşıt görüşler de dikkate alınarak tartışılacağı bir platform oluşturulacaktır. Ülkemizdeki kanser alanında yaşanan gelişmelerin de paylaşılacağı bu bilimsel şölenin en verimli şekilde gerçekleştirilmesi için siz değerli meslektaşlarımızı 20. Ulusal Kanser Kongresi`ne davet etmekten onur duyuyoruz” diye konuştu.
Başkanlığını Prof. Dr. M.Tezer Kutluk, Eş Başkanlıklarını ise Prof. Dr. Emin Darendeliler ve Prof. Dr. Şuayib Yalçın’ın yaptığı Kongre ile ilgili detaylı bilgi http://www.ukk2013.org adresinde yer alıyor.


 
BİZİMSAĞLIK.COM
Bu haberi paylaş :
 
Destek : Halkın Gazetesi | KÜNYE | İLETİŞİM
Copyright © 2012. Halkın Gazetesi - Her Hakkı Saklıdır
Site Tasarım Harika Siteler