Home » , » CEZAEVİNİ ÇOK SEVMİŞ

CEZAEVİNİ ÇOK SEVMİŞ

Hazırlayan Unknown on 4 Nis 2013 | 15:14

Uyuşturucu ve tecavüz suçlarından cezaevine giren ve şartlı tahliye olan Fırat D., 8 aylık hamile yengesine tecavüz etmek isteyince tekrardan tutuklandı.Uyuşturucu, hırsızlık ve tecavüz suçlarından uzun süre cezaevinde yatan Fırat D. Şartlı tahliye olduktan bir hafta sonra bu kez de, 8 aylık hamile yengesine tecavüze yeltendiği iddiasıyla tutuklandı.

Çoğunluğunu cinsel istismar ve uyuşturucu gibi suçlardan uzun süre ceza evinde yatan Fırat D, 3. Yargı paketinden yaralanarak, 'denetimli serbestlik' kapsamında Ankara Ayaş Açık Cezaevi'nden, erken tahliye edildi.

TECAVÜZ ETMEK İSTERKEN EŞİNE YAKALANIYORDU

Evli ve iki çocuk babası olan Fırat D. 26 Mart günü sabah saatlerinde kayınbiraderinin evine giderek kapıya dayandı. Yengesine bir şey söyleyeceğini belirten Fırat D, içeri girdi. İçeride 8 aylık hamile olan yengesine cinsel birilikte olmayı teklif etti. Yengesi bu duruma büyük bir tepki verince de kapıyı kilitleyip yengesine saldırdı. Ölümle tehdit ettiği yengesini banyoya götürerek zorla tecavüz etmeye çalışan Fırat D, bu sırada kapıya karısının gelmesi üzerine evden apar topar kaçarak kayıplara karıştı.

TEKRARDAN CEZAEVİNE GİRDİ

Aynı mahallede oturan ailesini arayan talihsiz kadın, ailesi ile birlikte karakola giderek Fırat D’den şikayetçi oldu. Polis, olay yerinden DNA ve Sperm örnekleri aldı. Alınan örneklerin Fırat D’nin polisteki daha önceki suç dosyasıyla uyuşunca, Fırat D., her yerde aramaya başladı. Fırat D, olaydan iki gün sonra saklandığı evde kıskıvrak yakalandı. Anadolu Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen Fırat D., tutuklanarak yeniden cezaevine konuldu.

HUKUKÇULAR; DENETİM SEBESTLİK' İÇİN YETERLİ ALTYAPI YOK'

Hukukçular ise bu tür olaylarda denetim serbestlik bürolarının yeteri kadar iyi çalışmadığını ve gerekli altyapının tam sağlanmadığından dolayı cezaevinden çıkan hükümlülerin, büyük bir çoğunluğunu yeniden aynı suçları işleyerek cezaevine girdiğini belirttiler.

Avukat Cesim Parlak “Uyuşturucu ve cinsel suçlardan kaydı olan bu kişilerin denetimli serbestlik büroları tarafından daha sıkı güvenlik önlemleri altında tutulması gerekir. Bu tür suçlarda hükümlülerin tahliye edilmeden önce mutlaka haklarında düzenli olarak yapılmış psikolojik kontroller sonucunda hazırlanmış raporlar istenmelidir. Bu raporlar doğrultusunda da denetim serbestlik aşamasında tehlikeli statüde değerlendirilerek takipleri de buna göre yapılmalıdır” dedi.

PSİKOLOJİK KONTROLLERİ YAPILMALI 

Avukat Barış Çabuk ise “Cinsel istismar ve tecavüz suçlarından yatan hükümlüler, tahliye edilmeden önce psikolojik olarak kontrolleri yapılıp, topluma kazandırıldıktan sonra şartlı tahliye edilirse, tekrar suç işleme olasılıkları da ortadan kaldırılmış olur. Eğer bu uygulama yapılmadığı taktirde, kişilerin aynı suçu işlemeleri oldukça yüksek ve muhtemel. Denetim serbestlik içerisinde de periyodik olarak psikolojik testlere tabi tutulmalı ve bu konuda tam teşekküllü hastanelerin ilgili bölümlerinde dönemdönem  psikolojik testlere tabi tutulmalıdırlar” dedi.




TÜRKHABERLER.NET




Bu haberi paylaş :
 
Destek : Halkın Gazetesi | KÜNYE | İLETİŞİM
Copyright © 2012. Halkın Gazetesi - Her Hakkı Saklıdır
Site Tasarım Harika Siteler