Home » , , » DEVLETİN MAAŞ BAĞLADIĞI TRAVESTİ AİDSTEN ÖLDÜ

DEVLETİN MAAŞ BAĞLADIĞI TRAVESTİ AİDSTEN ÖLDÜ

Hazırlayan Unknown on 4 Nis 2013 | 14:37

HIV virüsü sebebiyle cesedi geniş sağlık tedbirleri altında yıkanıp kefenlenen Esra'ya hiçbir yakını sahip çıkmadı. Cenaze namazı gasilhane görevlileri tarafından er kişi niyetiyle kılınan Esra, son yolculuğuna kader arkadaşları tarafından uğurlandı.
 
AIDS hastalığına yakalandığı ve fuhuş yapmaması için devletin maaş bağladığı 32 yaşındaki Esra takma adlı H.B., yaklaşık bir haftadır tedavi gördüğü Bursa Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. HIV virüsü sebebiyle geniş sağlık tedbirleri altında tutulan Esra'nın cesedi, yakınlarının alması için iki gün boyunca morgda bekletildi fakat hiçbir yakını gelmedi. Hastanedeki işlemlerin ardından Esra'nın sevenleri tarafından morgdan alınan cenaze, Acemler'deki gasilhaneye getirildi. Cenazesi yıkanıp kireçlenen Esra, son yolculuğuna dünyaya geldiği cinsiyeti ile uğurlandı. Cenaze namazı, birkaç gasilhane görevlisi ve imam tarafından kılındı. Er kişi niyetine kılınan cenaze namazın ardından cenaze nakil aracıyla Hamitler Mezarlığına getirildi.Transseksüel ve travestiler, Esra'yı bu son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Defin işlemlerinin ardından sevenleri Esra'nın mezarı başında dua etti. Travestilerin, olayın duyulmaması için hastaneye ve gasilhaneye gelmediği ifade edildi.
 
"ONA MAAŞ BAĞLAYAN DEVLETİME ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"
 
Cenazeye katılan travesti Serap Öz, Esra'ya AIDS'li olduğu için maaş bağlayan yetkililere teşekkür ederek, "Devletime çok teşekkür ediyorum. Ona maaş bağlayıp tedavisi için her türlü imkanı sağladılar. O yüzden çalışmıyordu. Biz de arkadaşlarımızla beraber elimizden geldiği kadar ona destek olmaya çalıştık. Rahatsızlığı artınca yaklaşık bir hafta önce Devlet Hastanesi'ne getirdik. Ondan önce evde bakımını biz yapıyorduk. İlaçları, mamasıyla ilgileniyorduk. Bir haftadır tedavi görüyordu. İki gün önce vefat etti, ailesine ulaşamadık" diye konuştu.
   
"BİZ ONUN KADER ARKADAŞIYIZ"

Çok üzgün olduklarını ifade eden Işıl Aras, herkesin bir gün öleceğini ifade ederek, "Hepimizin başına gelebilecek bir şey. Hepimiz aynı ortamı yaşayan kader arkadaşlarıyız. Aynı çalışma ortamı içindeydik. Kimsenin başına gelmeyecek diye bir şey yok. Esra çok cesurdu. Son anına kadar dimdik ayaktaydı. Çok üzgünüz, o hepimizin arkadaşıydı. Hepimizin sonu da bu. Hepimiz bir gün toprak olacağız. Devlet ona destek oldu, onun için devlete çok teşekkür ediyorum. Hepimiz onu çok seviyorduk, acımız büyük. Birbirimize sahip çıkmamız gerek. Görüyorsunuz kimse yok yine biziz, yine arkamızda biz varız" diye konuştu.
 
ÖYKÜ ÖZEN'İ SATIRLI SALDIRIDAN KURTARMIŞTI
 
Son mesajında aşk istediğini ifade eden Esra'nın Hüseyin Kağıt'ın "Öbür dünyada da sen yan" ve "Sevmediğini bile bile" ve Bülent Ersoy'dan "Aşktan sabıkalı" adlı parçaları dinlediği öğrenildi.Geçen yıl ağustos ayında, Gökkuşağı Derneği Başkanı transseksüel Öykü Özen'i satırlı saldırıdan kurtaran Esra, gazetecilere verdiği röportajda, "Benim de daha önceden tanıdığım bir travesti Öykü'ye satırla saldırdı. Araya ben girdim. Beni sevdiği için daha fazla uğraşmadı" diye konuşmuştu.


TÜRKHABERLER.NET
Bu haberi paylaş :
 
Destek : Halkın Gazetesi | KÜNYE | İLETİŞİM
Copyright © 2012. Halkın Gazetesi - Her Hakkı Saklıdır
Site Tasarım Harika Siteler