Home » , , , » EN SEKSİ OTEL SATILDI

EN SEKSİ OTEL SATILDI

Hazırlayan Unknown on 27 Ara 2012 | 10:37

Sky Havayollarının patronu Talha Görgülü, Belek'te "Dünyanın en seksi oteli' sloganıyla kurduğu “Adam & Eve” otelini Manavgatlı turizmci Ramazan Taş’a 100 milyon euroya sattı
"Adem ve Havva" konsepti ve "Dünyanın en seksi oteli" sloganıyla 2006'da Belek'te açılan Adam & Eve Otel satıldı. Kayı Grubu'nun sahibi Talha Görgülü, sahibi olduğu oteli Manavgatlı turizmci Ramazan Taş'a ait Gitaş Turizm bünyesindeki Stone Group Hotels'e sattı.


Satışın 100 milyon euro civarında bir rakamdan gerçekleştiği öğrenildi. Kayı Grubu bünyesinde Türkiye'nin en iyi konsept oteli Adam & Eve Otel dışında GTI Travel ve Sky Airlines şirketleri bulunuyor.


Görgülü, daha önce de bünyesindeki Kayı Otelleri'ni de elden çıkarmış ve seyahat acentacılığı ile havacılık sektörlerine odaklanacağını açıklamıştı.


DEVLERLE YARIŞIYOR

Görgülü'nün bundan sonra seyahat acenteliği ve havacılık alanında büyümeye odaklanacağı öğrenildi. Görgülü'nün sahibi olduğu Avrupa'da Türk sermayeli en büyük tur operatörü olarak kalan GTI Travel, her yıl ortalama 1 milyon turist taşıyor.


GTI, Türkiye'ye turist taşımanın yanı sıra son yıllarda İspanya, Kanarya Adaları, Yunanistan, Tunus, Güney Kıbrıs, Mısır ve Bulgaristan'a yoğunlaşarak Avrupa'daki turizm devleriyle yarışır hale gelmişti. Görgülü'nün 2012 hedefi ise 1.3 milyon turist taşımak.


2011'de 1 milyar euro sınırını aştı

Görgülü, havacılık sektöründe de büyümeyi hedefliyor. İşadamı Almanya'dan Türkiye'ye turist taşıyan Sky Airlines'ın yanı sıra Almanya'da German Sky Airlines adıyla bir şirket kurarak bölgelerarası uçuşlar da gerçekleştirmeye başlamıştı. Sky Airlines bir dönem iç hatlarda da seferlere başlamış ve bununla ilgili tanıtım toplantısı görkemli şovlar eşliğinde Adam&Eve Otel’de yapılmıştı. Ancak Sky Airlines, kısa bir süre sonra ekonomik bulunmadığı gerekçesiyle bu alandan çıkmıştı. Kayı Group, 2011 'de gelirlerini yüzde 15 artırarak 1 milyar euro ciro elde etti.

AİRKULE.COM
Bu haberi paylaş :
 
Destek : Halkın Gazetesi | KÜNYE | İLETİŞİM
Copyright © 2012. Halkın Gazetesi - Her Hakkı Saklıdır
Site Tasarım Harika Siteler