Home » , » BAŞBAKAN'DAN DİNLEME İTİRAFI

BAŞBAKAN'DAN DİNLEME İTİRAFI

Hazırlayan Unknown on 26 Ara 2012 | 08:21

Bir Başbakanın, bir Adalet Bakanı'nın, bir valinin dinlendiğini söylemesi hangi ülkede olursa olsun büyük bir skandal olarak nitelendirilip yer yerinden oynar. Başbakan Erdoğan, ise, kendi dinlenme olayının gündemden düşürülmesini, yani üstünün kapatılmasını istedi.
Başbakan Erdoğan, kendisinin dinleme cihazı dinlenmesiyle ilgili soruya, “Böcek konusu artık devam ettirmeyelim” diye cevapladı.
Bir ülkede Başbakan dinleniyorsa, Adalet Bakanı dinleniyorsa, valiler dinlendiğini söylüyorsa, o ülkede herkes dinleniyor demektir. O ülkede hiç kimsenin özel hayatı, güvenliği yok demektir. Böyle bir durumda hangi ülkede olursa olsun kıyamet kopar.Ancak, Başbakan Erdoğan, Tunus Başbakanı El Cibali ile yaptığı görüşmeden sonra medyanın sorularını cevapladı.
Kendisiyle ilgili dinleme cihaz sayısının ikiden üçe çıktığını belirten Erdoğan, “Herhalde artarak da devam eder. Her ülkenin kendi içinde derin devleti vardır virüs gibidir uygun zamanda ortaya çıkar. Bu tür konularla mücadelemiz devam ediyor. Bunu tamamen sildik, bitirdik, yok ettik böyle bir iddianın içinde bulunmam mümkün değil. Çünkü dünyada hiçbir ülkenin, devletin, derin devleti kendi bünyesinde bitirdiğine, temizlediğine, bir siyasetçi olarak ben inanmıyorum” dedi.
“PROFESÖRLER MESLEĞİ BIRAKSIN”
Erdoğan, ODTÜ’deki olaylarda öğrencilere destek veren Profesör ve öğretim üyelerinin mesleği bırakmasını istedi.
“ÖDTÜ olayları konusunda üniversiteler bölündü mü? YÖK’ün devreye girmesi söz konusu olacak mı?” sorusuna Erdoğan şöyle yanıt verdi:
“Sizlerin vasıtasıyla bizleri izleyenlere bir konuyu tezekkür etmeye davet ediyorum. Demokrasilerde eleştirilerin olmasının en doğal hal olduğunu ifade ettim. Ama bir eleştiri gücünü şiddetten alıyorsa ben bir Başbakan olarak onun karşısına dikilirim. Bir rektör veya akademisyen elinde demir bilyeleri sapan ile polisine atan ve bunu atmayı öğretmeyi gerektirmez. Aynı şekilde okul kampüsü içinde araba lastiği yakmayı gerektirmez. Bir öğrenci üniversite kampüsünü savaş alanına çeviriyorsa. Farklı üniversitelerden gelenlerle birlikte bu eylemi gerçekleştiriyorsa, hiç kimse bunları samimi bir ortamda değerlendiremez. Bana göre bunu eleştirenler o mesleği bıraksınlar. Onlara katılarak şiddetten kuvvet alana insanlar olarak alanlara çıksınlar. Güvenlik güçleri görevini yapmıştı


yaşam  gazetesi.com
Bu haberi paylaş :
 
Destek : Halkın Gazetesi | KÜNYE | İLETİŞİM
Copyright © 2012. Halkın Gazetesi - Her Hakkı Saklıdır
Site Tasarım Harika Siteler