Home » , , , » 2013 YILININ İLK BEBİŞLERİ

2013 YILININ İLK BEBİŞLERİ

Hazırlayan Unknown on 1 Oca 2013 | 07:37

Türkiye 2013 yılına girerken yeni yılın ilk bebekleri de dünyaya merhaba dedi.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yılbaşında Denizli Huzurevi ve Denizli Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti. Bakan Şahin, Denizli Devlet Hastanesi'nde saat 00.02'de dünyaya gelen ve "Elif Ecem" ismi verilen bebeğe altın taktı.

İSTANBUL'UN İLK BEBEĞİ FURKAN
istanbul'da yeni yılın ilk bebeği, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dünyaya gözlerini açtı.

Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun da ziyaret ettiği Furkan bebek, 3 kilo 760 gram olarak dünyaya geldi.

2013'ün ilk bebeği, Ümraniye'de hayata ‘merhaba' dedi. Normal bir doğumla 3 kilo 760 gram ağırlığında ve 52 santim boyunda dünyaya gelen bebeğe, Furkan ismi verildi. Anne Kader Arslan (23), doğum sonrası yorgun olduğu için konuşamadı.

Koli imalathanesinde işçi olarak çalışan baba Fatih Arslan (25) ise bebeğini, doğum öncesi hastaneye gelen Vali Mutlu'yla beraber gördü. Bebeği kucağına alan Vali Mutlu, "İnşallah ailesine, devletine, milletine hayırlı bir evlat olur. Dünyaya hoş geldin. Rabbim, acılarını göstermesin." dedi. Vali Mutlu ve eşi Gül Mutlu, Furkan bebeğe cumhuriyet altını taktı.

ANKARA'NIN BEBEKLERİ MUSTAFA

Ankara'da 2012'nin son bebeği ile 2013'ün ilk bebeğine Mustafa ismi verildi.

2013'ün ilk saatlerinde Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları ve Araştırma Hastanesi'nde saat 00.19'da dünyaya gelen bebeğe Mustafa ismi verilirken, 18.19'da doğan 2012'nin son bebeğine de Mustafa ismi verildi. İki bebek de dünyaya normal doğumla gözlerini açtı.

Başkentte yeni yılın ilk bebeği, Ali ve Gamze Sevim çiftinin Mustafa ismini verdikleri bebeği oldu. Mustafa bebek 2,940 kg ve 51 cm olarak dünyaya geldi.

Yılın ilk bebeğine hastanenin Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Mehmet Demir tarafından bir altın takıldı.

Mustafa bebeğin babası Ali Sevim, sağlıklı bir çocukları dünyaya geldiği için mutlu ve huzurlu olduklarını söyledi. Sevim, yeni yılın ilk bebeği olmaları konusunda da "Tesadüf oldu, biz de şaşırdık. Yılın ilk saatlerinde heyecanla geldi. Yeni yılın ilk saatlerinde geldi oğlumuz." dedi.

Anne Gamze Sevim de "Hiç aklıma gelmezdi yeni yılın ilk saatlerinde oğlumun geleceği" dedi.

Hastanede 2012'nin son bebeği ise Burcu ve Aydın Gedik çiftinin yine Mustafa ismini verdikleri erkek bebek oldu. Yılın son bebeği, saat 18.19'da dünyaya gözlerini açtı.

Nüfus Müdürlüğü verilerine göre Mustafa ismi, Türkiye'de hala Mehmet'ten sonra en çok kullanılan isim.

K.MARAŞ'IN İLK BEBEĞİ NECATİ

Kahramanmaraş’ta yeni yılın ilk bebeği Necati Aras Ağayar, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde saat 00.02'de doğdu.

Halis (35) ve Gülten Ağayar (30) çiftinin, Necati Aras adını verdikleri erkek çocukları bugün saat 00.02'de doğdu. Sezaryen doğumla dünyaya gelen 3 kilo 400 gram ağırlığındaki ve 50 santimetre boyundaki bebeğin, çiftin ikinci çocukları olduğu öğrenildi.

Geçimini çiftçilikle sağlayan baba Halis Ağayar, ''Doğumunu merakla bekliyorduk. Çok şükür Rabbime 2013 yılına bebeğimizle girmeyi nasip etti. Yeni yılın insanlara sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum. Bebeğimize babamın adı olan Necati ismini verdik. Kendisi şu an hastanede kanser tedavisi görüyor. Bu haberi aldığında çok mutlu olacak. O da inşallah sağlığına kavuşur. Doktorlara da teşekkür ediyorum” dedi.

MALATYA'NIN BEBEĞİ ARJEN

Malatya'da yeni yılın ilk bebebiğine Türkçe karşılığı ateş parçası anlamına gelen Kürtçe Arjen ismi konuldu.

Malatya'da 2013 yılının bebeği Beydağı Devlet Hastanesi'nde dünyaya geldi. Saat 00.10'da yaşama gözlerini açan bebeğe Türkçede ateş parçası anlamına gelen Kürtçe 'Arjen' adı verildi.

Üniversite Öğrencisi olan anne Kader Madenkuyu, 2013 yılının ilk dakikalarında ilk bebeklerine sahip olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Yeni bir yıla bebekle girmenin çok güzel bir duygu olduğunu belirten Madenkuyu "Yeni yılın herkese güzellikler getirmesini diliyorum" dedi.

Öğretmen olan baba Ali Madenkuyu, baba olduğu için mutlu olduğunu dile getirdi.
Bu haberi paylaş :
 
Destek : Halkın Gazetesi | KÜNYE | İLETİŞİM
Copyright © 2012. Halkın Gazetesi - Her Hakkı Saklıdır
Site Tasarım Harika Siteler