Home » , , » SAKIKTAN ARINÇA ÖVGÜ DOLU SÖZLER

SAKIKTAN ARINÇA ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Hazırlayan Unknown on 15 Oca 2013 | 19:57

Sakık yaptığı açıklamada "Bu ülkede de artık barış olgunlaştı. Hiç kimse barışın karşısında duramayacak." ifadelerini kullandı. ...
BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Paris’te öldürülen 3 PKK’lı 3 kadının cenazesine sahip çıkacaklarını ve barışı büyüteceklerini vurguladı. Rusya’nın Sesi Radyosu’na konuşan Sakık, Türkiye’de barışın olgunlaştığını, hiçbir barış görüşmesinin toplumun farklı kesimlerinden bu kadar destek almadığını söyledi.


Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak’ta kimliği belirsiz kişilerce öldürülen terör örgütü PKK’nın kurucularından Sakine Cansız ve diğer iki kadın Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in cenazeleri Çarşamba günü adli tıptan alınarak Türkiye’ye getirilecek. Diyarbakır’da düzenlenecek törenin ardından cenazelerin defnedilmesi planlanıyor.


Barış’ın Türkiye’de olgunlaştığını ifade eden Sakık, “Dünyanın hiçbir yerinde artık olgunlaşmış bir fikrin karşısında kimsenin duramayacağını hep söylüyoruz. Bu ülkede de artık barış olgunlaştı. Hiç kimse barışın karşısında duramayacak. Bu ülkede artık barışın iklimi gerçekten oluştu ve Türkiye’de büyük bir konsensus var. Geçmişten bugüne kadar buna benzer zaman zaman barış görüşmeleri olmuştur, ama hiçbir barış görüşmesi bu kadar toplumun değişik kesimlerinde ortak bir konsensus oluşturmadı. Biz umutluyuz, bu ruhla cenazeleri kaldıracağız ve ona uygun davranacağız.” dedi.


Muhabirin Bülent Arıç’ın cenaze törenlerinin süreci zor sokmadan yapılması yönündeki tavsiyelerine cevap veren Sakık, “Bülent Bey’in son dönemlerdeki açıklamalarını çok önemli buluyoruz. Siyasetin dili bu olmalıdır. Siyaset önce bu kirli ve paslı dilden kendisini bir an önce kurtarmalıdır. Bülent Bey bu noktada vicdan sahibidir. Zaten inandıklarını da açıkça söylüyor. Hepimiz de bunun ruhuna uygun hareket edeceğiz. Amacımız barışı daha da büyütmektir. Hem cenazelere sahip çıkacağız, hem onların ruhuna uygun davranacağız, hem de onların yıllardır özlemi olan barışı büyütmek için de ona uygun adımlar atmalıyız.” değerlendirmesinde bulundu.
 
SICAK GÜNDEM
Bu haberi paylaş :
 
Destek : Halkın Gazetesi | KÜNYE | İLETİŞİM
Copyright © 2012. Halkın Gazetesi - Her Hakkı Saklıdır
Site Tasarım Harika Siteler