Home » , » GREV SİNYALİMİ VAR?

GREV SİNYALİMİ VAR?

Hazırlayan Unknown on 1 Mar 2013 | 19:17

Hava-İş’in THY’yi suçlamasından sonra bu defa Türk Hava Yolları Hava-İş Sendikası’nı toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma çıkmadı.

 
THY’den az önce şu açıklama yapıldı

KAMUOYUNA DUYURU

Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasında başlayan 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde Sendika’nın uzlaşmaz ve dayatmacı yaklaşımları nedeniyle bugüne kadar bir anlaşma sağlanamamıştır.

Mevcut durum çalışanların ve dünya devleriyle rekabet eden Türk Hava Yolları’nın aleyhinedir. Türk Hava Yolları 23 dönemdir olgunlaşarak ortaya çıkan ve halen yürürlükte olan Toplu İş Sözleşmesi metnini aynen imzalamaya hazır olduğunu beyan etmiştir. Türk Hava Yolları’nın bu teklifini ve masada verdiği ücret teklifini tartışma gereği dahi duymayan Hava-İş Sendikası, çalışanları ve Türk Hava Yolları’nı hiç kimseye yarar sağlamayacak bir grev macerasına sürüklemeye çalışmaktadır. Türk Hava Yolları çalışanlarının bu yaklaşıma prim vermeyeceklerine, Dünyanın sayılı havayolları arasına taşıdıkları şirketlerine ve işlerine sahip çıkacaklarına inancımız sonsuzdur.

Daha önce düzenledikleri yasadışı eylemle çalışanlarımızın bir kısmını mağdur eden Hava-İş Sendikası’nın tutumu nedeniyle doğacak olumsuz sonuçların, yeni zararlara ve mağduriyetlere yol açacağı açıktır.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu olarak yasal haklarını suistimal ederek süreci belirsizliğe sürükleyen Hava-İş Sendikası’nı, çalışanların haklarının biran önce belirlenmesine engel olan, çalışanlara ve şirkete zarar veren tutumuna son vermeye, sorumlu davranmaya, toplu iş sözleşmesini biran önce imzalamaya davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Türk Hava Yolları

Yönetim Kurulu
AİRKULE.COM

Bu haberi paylaş :
 
Destek : Halkın Gazetesi | KÜNYE | İLETİŞİM
Copyright © 2012. Halkın Gazetesi - Her Hakkı Saklıdır
Site Tasarım Harika Siteler