Home » , , » İSTANBUL'DA EKMEK İSRAFINA AMBALAJLI ÖNLEM ALINACAK

İSTANBUL'DA EKMEK İSRAFINA AMBALAJLI ÖNLEM ALINACAK

Hazırlayan Unknown on 16 Mar 2013 | 11:20

 

İstanbul Ekmek Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Münir Kardal, dernek olarak bakkal, market ve zincir marketlerde ekmeğin ambalajlı olarak satılmasına ve Türkiye'nin yılda 1 milyar lira tasarruf sağlamasına öncülük etmeye hazır olduklarını bildirdi.Ekmek israfına karşı ambalaj

Kardal, yaptığı yazılı açıklamada, yılda 1,5 milyar ekmeğin çöpe atıldığını kaydederek, bu israfın maddi değerinin 1 milyar lira olduğunu belirtti.

Sadece İstanbul’da 300 milyon ekmeğin çöpe atıldığını ve bunun maddi değerinin 225 milyon lira olduğunu vurgulayan Kardal, bu israfın en büyük sebebinin, "sıcak ekmek tüketim alışkanlığından dolayı bakkal, market ve zincir marketlerin, ertesi gün nasıl olsa sıcak ekmek gelecek düşüncesiyle ekmeğin yüzde 10’unu iade etmesi" olduğunu aktardı.

Kardal, "Dernek olarak bakkal, market ve zincir marketlerde ekmeğin ambalajlı olarak satılmasına ve Türkiye’nin yılda 1 milyar lira tasarruf sağlamasına öncülük etmeye hazırız. Bu konuda yetkili bakanlığın bize destek olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

posta

Bu haberi paylaş :
 
Destek : Halkın Gazetesi | KÜNYE | İLETİŞİM
Copyright © 2012. Halkın Gazetesi - Her Hakkı Saklıdır
Site Tasarım Harika Siteler