Home » , , » BAŞKANIN EŞİ GÜZELLİĞİYLE BÜYÜLEDİ

BAŞKANIN EŞİ GÜZELLİĞİYLE BÜYÜLEDİ

Hazırlayan Unknown on 4 Nis 2013 | 18:07

Bakırköy Marmara Forum Bauhaus Mağazası’nda 5 Mart’ta başlayan ve 4 hafta süren eğitimler süresince Bakırköylü Kadınlara bahçe ve balkon bakımı eğitimleri verildi.Birleşmiş Milletler(BM) Bin Yıl Kalkınma Hedefleri doğrultusunda 8 Mart 2006’da kurulan ve Başkanlığını Yrd. Doç. Dr. Meltem Ünal Erzen ’in yürüttüğü Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi, Bauhaus ’un katkılarıyla “Bahçe Bakım Eğitimleri” düzenledi.

Bakırköy Marmara Forum Bauhaus Mağazası’nda 5 Mart’ta başlayan ve 4 hafta süren eğitimler süresince Bakırköylü Kadınlara bahçe ve balkon bakımı eğitimleri verildi. “Bahçe Bakım Eğitimleri” 2 Nisan Salı günü saat 14.00’da Osmaniye ‘Mustafa Yurter Parkı’nda, eğitim alan katılımcı kadınların parkı düzenleme amacı ile mevsime uygun çeşitli fidanlar, çiçekler, süs bitkileri ekmesi ve Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Meltem Ünal Erzen’in katılımcılara sertifikalarını takdim etmesiyle son buldu. 

“Bahçe İşleriyle Uğraşmak İnsan Psikolojisine İyi Geliyor!”

Kadınlara bahçe bakım eğitimlerini veren “Vilmorin Garden” firması Ziraat Mühendisi Necatin Behçet ve Satış Müdürü Ziraat Mühendisi Mesut Tektimur uygulamalı eğitim öncesi kadınlara son bir sunum yaparak, uygulamada nelere dikkat etmeleri gerektiğini tekrar anlattı.

Ziraat Mühendisi Mesut Tektimur konuşmasında; bahçe işleriyle uğraşmanın insan psikolojisine iyi geldiğinin ve bunun bilimsel bir gerçeklik olduğunun altını çizdi. Eğitim alan kadın katılımcılar aldıkları eğitimin sonucunda bahçıvan tulumlarını giyerek, ellerinde çapalar, tırmıklarla mevsim bitkilerinden oluşan örnek bahçeler yaptılar. Mustafa Yurter Parkı uygulama alanına menekşe, çuha, gül, lale diken katılımcılar, çim biçmeyi ve ağaç budamayı da uygulamalı olarak öğrendiler. 

“100 Kadın Bahçıvana Sertifika”

Bahçemi Seviyorum etkinliklerine katılan kadınlara katılımcı belgelerini Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Meltem Ünal Erzen verdi.

Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi, eğitime katılan kadınlar için derslerde görülen içerikleri kalıcı bir forma getirdi ve bir eğitim kitapçığı hazırladı. Kadınların balkon ve bahçe işleriyle zaman geçirirken sık sık başvuracakları tarzda hazırlanan kitapçığın içeriğini, “Vilmorin Garden” firması Ziraat Mühendisi Necatin Behçet ve Satış Müdürü Ziraat Mühendisi Mesut Tektimur sizler için hazırladı.
 

HALKINGAZETESİ.NET
Bu haberi paylaş :
 
Destek : Halkın Gazetesi | KÜNYE | İLETİŞİM
Copyright © 2012. Halkın Gazetesi - Her Hakkı Saklıdır
Site Tasarım Harika Siteler